Ενέργεια

Οι χαμηλές αποδόσεις δείχνουν την έξοδο στη Shell από ευρωπαϊκές επιχειρήσεις λιανικής

Οι χαμηλές αποδόσεις δείχνουν την έξοδο στη Shell από ευρωπαϊκές επιχειρήσεις λιανικής
Η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, έχει επανεξετάσει την στρατηγική της και πλέον βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία πώλησης των επιχειρήσεών της, σύμφωνα με το Reuters

Να αποχωρήσει από τις αγορές ενέργειας λιανικής της Βρετανίας, της Γερμανίας και της Ολλανδίας αποφάσισε η Shell, λόγω των χαμηλών αποδόσεων, σύμφωνα με το Reuters.
Η Shell ξεκίνησε μια στρατηγική αναθεώρηση των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων λιανικής της τον Ιανουάριο, επικαλούμενη «δύσκολες συνθήκες αγοράς», λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του CEO Wael Sawan.

"Αυτή η αναθεώρηση έχει πλέον ολοκληρωθεί και, κατά συνέπεια, σκοπεύουμε να αποχωρήσουμε από αυτές τις επιχειρήσεις.
Μια διαδικασία πωλήσεων βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, με την πρόθεση να επιτευχθεί συμφωνία με έναν πιθανό αγοραστή τους επόμενους μήνες", ανέφερε η Shell σε δήλωση.

Όπως ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, έχει επανεξετάσει την στρατηγική της και πλέον βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία πώλησης των επιχειρήσεών της.
Σύμφωνα με το Reuters, 3 από τους μεγαλύτερους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας της Βρετανίας είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εξαγορά της βρετανικής επιχείρησης λιανικής πώλησης της Shell.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης