Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,18% για τον Nasdaq 0,6% για τον S&P και 2,5% για τον energy sector

Wall Street: Πτώση 0,18% για τον Nasdaq 0,6% για τον S&P και 2,5% για τον energy sector
336 μονάδες έχασε ο Dow
Απώλειες στη Wall Street την Τρίτη, καθώς η αγορά έστρεψε την προσοχή της σε μια συνάντηση μεταξύ των ηγετών του Κογκρέσου και του προέδρου Joe Biden σχετικά με το ανώτατο όριο του χρέους των ΗΠΑ.

Ο Dow Jones υποχώρησε 336 μονάδες ή 1,01% στις 33.012 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,64% στις 4.109 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 2,5% στις 589,71 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 0,18% στις 12.343 μονάδες.

H Home Depot υποχώρησε κατά 1,9% αφού ανακοίνωσε απογοητευτικά τριμηνιαία έσοδα και μείωσε την πρόβλεψη για ολόκληρο το έτος, καθώς οι καταναλωτές ανέβαλαν μεγάλα έργα βελτίωσης κατοικιών.

Οι λιανικές πωλήσεις τον Απρίλιο κινήθηκαν χαμηλότερα από το αναμενόμενο, σημειώνοντας άνοδο 0,4% τον περασμένο μήνα. Αυτό ήταν χαμηλότερο από την αύξηση 0,8% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Dow Jones.

Οι επενδυτές περιμένουν με αγωνία την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για το ανώτατο όριο του χρέους. Τη Δευτέρα, η υπουργός Οικονομικών Janet Yellen επιβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο χρεοκοπίας ήδη από την 1η Ιουνίου, τη λεγόμενη ημερομηνία Χ, εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ του Λευκού Οίκου και του Κογκρέσου.

«Μια χρεοκοπία θα άνοιγε τα θεμέλια πάνω στα οποία οικοδομείται το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα», δήλωσε η Yellen την Τρίτη. «Είναι πολύ κατανοητό ότι θα δούμε μια σειρά από χρηματοπιστωτικές αγορές να σπάνε – με τον παγκόσμιο πανικό να προκαλεί περιθώρια κέρδους, runs και εκπτώσεις σε πωλήσεις».

Ο Biden διατήρησε μια πιο αισιόδοξη άποψη για τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις το Σαββατοκύριακο, ενώ ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Kevin McCarthy, R-Calif., είπε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικά εμπόδια.

Ο Biden έχει μέχρι στιγμής υποστηρίξει ότι η αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους είναι αδιαπραγμάτευτη. Ο McCarthy, ωστόσο, έχει πιέσει για συνομιλίες που αφορούν τη διαμεσολάβηση μιας συμφωνίας για την αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους που θα συνδέεται με περικοπές δαπανών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης