Politics & Business

Αχτσιόγλου: Στόχος 5,5 δισ από τα υπερκέρδη των μεγάλων ομίλων με φορολογία 90%

Αχτσιόγλου: Στόχος 5,5 δισ από τα υπερκέρδη των μεγάλων ομίλων με φορολογία 90%
Σαφής για τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά την φορολογία είναι η τομεάρχης στην οικονομία και υποψήφια βουλευτής Έφη Αχτσιόγλου.
Είπε στην εκπομπή Πέρου- Καλογεροπούλου - Τάκη στο Action 24, ότι θα φορολογήσει με 90% τα υπερκέρδη των μεγάλων ομίλων και κυρίως εισηγμένων ενεργειακών εταιριών.
Αυτά έχουν προσδιοριστεί στα 6 δισ και θα αποδώσουν 5,5 δισ υπερκαλύπτοντας έτσι τις μειώσεις των δημοσιονομικών εσόδων σε ΦΠΑ και ΕΦΚ , που υπολογίζονται σε απώλειες 4,5 δισ.

Μάλιστα η πολιτική αυτή για την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων θα είναι αποδοτικότερη από τα κουπόνια αλλά και πολύ πιο οικονομική καθώς το κόστος των κουπονιών και πάσης φύσεως pass υπολογίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ στα 10 δισ σε ετήσια βάση.
Βέβαια αυτό δεν προσμετράται στο επενδυτικό κλίμα , αλλά στο μυαλό του επιελείου του ΣΥΡΙΖΑ λύνει άμεσα και οικονομικά τις ανάγκες αναβάθμισης της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων, την ώρα μάλιστα που ο πληθωρισμός πέφτει στο 3%. Αυτά για να μην ξεχνιόμαστε... η επενδυτική βαθμίδα επίσης δεν θα απειληθεί, είπε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης