Γερμανία: Η μείωση της βιομηχανικής παραγωγής αυξάνει τους φόβους της ύφεσης

Γερμανία: Η μείωση της βιομηχανικής παραγωγής αυξάνει τους φόβους της ύφεσης
Η παραγωγή μειώθηκε 3,4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα

Η γερμανική βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Μάρτιο λόγω της μεγάλης πτώσης της αυτοκινητοβιομηχανίας, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, που αναμεταδίδει το insiderpaper.com

Η παραγωγή μειώθηκε 3,4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία της ομοσπονδιακής στατιστικής υπηρεσίας Destatis.

Την ίδια ώρα, σημειώθηκε μεγάλη βουτιά στις νέες παραγγελίες στα γερμανικά εργοστάσια, καθώς ο τεράστιος βιομηχανικός τομέας της χώρας πλήττεται από τις υψηλές τιμές ενέργειας μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. «Αφού η παραγωγή στον βιομηχανικό τομέα αναπτύχθηκε δυναμικά στις αρχές του έτους στις αρχές του έτους, σημειώθηκε απροσδόκητα απότομη πτώση τον Μάρτιο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομίας.


Η «συμβολή» της αυτοκινητοβιομηχανίας


Η αυτοκινητοβιομηχανία συνέβαλε σημαντικά στην πτώση τον Μάρτιο, με την κατασκευή οχημάτων και ανταλλακτικών να υποχωρεί κατά 6,5% και αυτό σε σύγκριση με την αύξηση 6,9% τον Φεβρουάριο. Σημειώνεται ότι η Γερμανία φιλοξενεί αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Volkswagen, η BMW και η Mercedes-Benz, και ο τομέας των αυτοκινήτων αποτελεί πυλώνα της βιομηχανίας της χώρας.

Τέλος, ο αναλυτής της τράπεζας LBBW, Elmar Voelker υπογράμμισε ότι οι κίνδυνοι της ύφεσης δεν έχουν αποφευχθεί σε καμία περίπτωση. Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομίας επέμεινε ότι το επιχειρηματικό κλίμα είχε βελτιωθεί πρόσφατα, γεγονός που «υποδεικνύει οικονομική ανάκαμψη κατά τη διάρκεια του έτους». Μετά τη συρρίκνωση στα τέλη του 2022, η γερμανική οικονομία απέφυγε την ύφεση το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, σημειώνοντας σταθερή ανάπτυξη. Η γερμανική κυβέρνηση έχει προβλέψει ανάπτυξη 0,4% για ολόκληρο το 2023.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης