Ενέργεια

Krebber (RWE): Η ενεργειακή κρίση δεν έχει τελειώσει ακόμη

Krebber (RWE): Η ενεργειακή κρίση δεν έχει τελειώσει ακόμη

 

Η επένδυση στην ενεργειακή μας υποδομή πρέπει να προωθηθεί με αμετάβλητη αποφασιστικότητα δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας

 

Η ευρωπαϊκή ενεργειακή κρίση δεν έχει τελειώσει ακόμη, δήλωσε την Παρασκευή ο διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης εταιρείας κοινής ωφέλειας της Γερμανίας, παρόλο που τα επίπεδα αποθήκευσης φυσικού αερίου παραμένουν υψηλά.

«Η Ευρώπη πέρασε καλά τον χειμώνα, βοηθούμενη από το γεγονός ότι ήταν αρκετά ήπιος», είπε ο Markus Krebber σύμφωνα με μια ομιλία πριν από την ετήσια γενική συνέλευση του ομίλου που έχει προγραμματιστεί για τις 4 Μαΐου.

Τα σπήλαια φυσικού αερίου της Γερμανίας εξακολουθούν να είναι γεμάτα κατά τα δύο τρίτα, ένα επίπεδο ασυνήθιστα υψηλό για αυτή την περίοδο του έτους, αντικατοπτρίζοντας τις προσπάθειες να αποφευχθεί μια άλλη κατάσταση όπου η βιασύνη για πλήρωση δεξαμενών αποθήκευσης θα μπορούσε να προκαλέσει τις τιμές στα ύψη.

"Ωστόσο, η κρίση δεν έχει τελειώσει ακόμη. Η απαραίτητη επένδυση στην ενεργειακή μας υποδομή πρέπει να προωθηθεί με αμετάβλητη αποφασιστικότητα. Αυτό περιλαμβάνει επίσης τη δημιουργία και την επέκταση πρόσθετης ικανότητας για εισαγωγές φυσικού αερίου βραχυπρόθεσμα."

Υποδομές

Αυτό, είπε ο Krebber, περιλάμβανε μακροπρόθεσμη υποδομή για εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), προσθέτοντας ότι η RWE θα παραδώσει πλωτούς τερματικούς σταθμούς LNG που ναυλώθηκαν για λογαριασμό της κυβέρνησης σε κρατικές οντότητες στο άμεσο μέλλον.

Ομοίως, η RWE είπε ότι δεν θα λειτουργήσει περισσότερο από ό,τι χρειάζεται τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα που αποτελούν μέρος ενός αποθεματικού ασφαλείας στη Γερμανία κατά τη διάρκεια της ενεργειακής κρίσης, που προκλήθηκε από το τέλος των ρωσικών προμηθειών φυσικού αερίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης