Ενέργεια

Shell: Εγκαινιάστηκε ο πρώτος σταθμός ανεφοδιασμού LNG στην Ουγγαρία

Shell: Εγκαινιάστηκε ο πρώτος σταθμός ανεφοδιασμού LNG στην Ουγγαρία
Η Shell σχεδιάζει να ανοίξει περισσότερους σταθμούς τροφοδοσίας LNG στην περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης

H Shell συνεχίζει να επεκτείνει το δίκτυο πρατηρίων υγροποιημένου φυσικού αερίου για οχήματα στην Ευρώπη και άνοιξε το πρώτο της πρατήριο στην Ουγγαρία.

Σύμφωνα με το lngprime, η εταιρεία άνοιξε τον σταθμό στις 13 Απριλίου στο Szigetszentmikloson στον περιφερειακό δρόμο M0 που συνδέει μια σειρά από διευρωπαϊκούς διαδρόμους.

Ο σταθμός θα προμηθεύει LNG, και στο μέλλον βιολογικό LNG, σε φορτηγά στην Ουγγαρία, αλλά και εμπορευματική κίνηση σε χώρες όπως η Αυστρία, η Τσεχική Δημοκρατία, η Γερμανία, η Ρουμανία, η Σλοβενία και η Σλοβακία.


Tα επεκτατικά σχέδια

Η Shell σχεδιάζει να ανοίξει περισσότερους σταθμούς τροφοδοσίας LNG στην περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης (Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη).

Το ευρωπαϊκό δίκτυο σταθμών ανεφοδιασμού υγροποιημένου φυσικού αερίου για οχήματα έχει επί του παρόντος 661 σταθμούς, σύμφωνα με στοιχεία της Gmobility, παλαιότερα γνωστή ως NGVA Europe. Η Γερμανία συνεχίζει να φιλοξενεί τον υψηλότερο αριθμό σταθμών LNG για φορτηγά με 165 σταθμούς, ακολουθούμενη από την Ιταλία με 137, δείχνουν τα στοιχεία. Η Shell είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες πρατηρίων καυσίμων LNG, και αυτοί βρίσκονται στη Γερμανία, την Ολλανδία κ.λπ.

Η εταιρεία επενδύει επίσης στο βιο-LNG και προσφέρει το καύσιμο στους πελάτες της στην Ολλανδία από τις εγκαταστάσεις της Nordsol στο Amsterdam Westpoort. Κατασκευάζει επίσης το εργοστάσιο βιο-LNG της Rheinland στη Γερμανία. Επιπλέον, η Shell ολοκλήρωσε πρόσφατα τη συμφωνία της αξίας σχεδόν 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά του 100% του μεριδίου της εταιρείας παραγωγής βιοαερίου Nature Energy Biogas με έδρα τη Δανία. Αυτή η συμφωνία υποστηρίζει τις προσπάθειές της για τη μετάβαση της αυξανόμενης ευρωπαϊκής πελατειακής της βάσης LNG σε βιο-LNG, με την προμήθεια να καλύπτει οδικούς, θαλάσσιους και άλλους πελάτες, είπε προηγουμένως η Shell.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης