Βιομηχανία & Απανθρακοποίηση

Prysmian: Συνεχίζεται η εγκατάσταση καλωδίων στο πρώτο μεγάλο offshore αιολικό των ΗΠΑ

Prysmian: Συνεχίζεται η εγκατάσταση καλωδίων στο πρώτο μεγάλο offshore αιολικό των ΗΠΑ
Η συνολική ισχύς του έργου είναι 800 MW

«Έπιασε» δουλειά το Prysmian για την τοποθέτηση καλωδίων στο πρώτο μεγάλης κλίμακας υπεράκτιο αιολικό έργο των ΗΠΑ, που βρίσκεται στα ανοιχτά της Μασαχουσέτης. Σύμφωνα με το οργανόγραμμα του project, οι εργασίες τοποθέτησης καλωδίων του μεσαίου τμήματος για το έργο Vineyard Wind 1 είχαν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στις 9 Απριλίου και να συνεχιστούν έως τον Ιούλιο, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Οι εργασίες

Παράλληλα, η εταιρεία ξεκίνησε την εγκατάσταση του υπεράκτιου τμήματος της σύνδεσης του έργου με το δίκτυο στη στεριά μετά από μια προκαταρκτική λειτουργία τον Οκτώβριο του 2022.

Τον Νοέμβριο, το σκάφος εγκατέστησε τα δύο υπεράκτια τμήματα περίπου 12 χιλιομέτρων το καθένα, με το Ulisse να εγκαθιστά το πρώτο τμήμα κοντά στη θάλασσα (27 χιλιόμετρα). Το Vineyard Wind 1, που βρίσκεται περίπου 24 χιλιόμετρα μακριά από την ακτή του Martha’s Vineyard, θα διαθέτει ανεμογεννήτριες 62 GE Haliade-X 13 MW.

Όταν το εν λόγω αιολικό project συνολικής ισχύος 800 MW τεθεί σε λειτουργία, θα παράγει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για περισσότερα από 400.000 σπίτια και επιχειρήσεις στην Κοινοπολιτεία της Μασαχουσέτης.

Το έργο κατασκευάζεται από τη Vineyard Wind, μια κοινοπραξία της Avangrid Renewables, θυγατρικής της Iberdrola, και της Copenhagen Infrastructure Partners (CIP).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης