Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 1% για τον Nasdaq 0,2% για τον S&P, άνοδος 1,4% για τον energy sector

Wall Street: Πτώση 1% για τον Nasdaq 0,2% για τον S&P, άνοδος 1,4% για τον energy sector

80 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Mεικτά πρόσημα στη Wall Street την Τετάρτη καθώς οι επενδυτές απομακρύνθηκαν από τις αναπτυσσόμενες μετοχές εν μέσω ενδείξεων ότι η οικονομία των ΗΠΑ αποδυναμώνεται.


Ο Dow Jones κέρδισε 80 μονάδες, ή 0,24%, στις 33.482 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,25% στις 4.090 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 1,4% στις 663,91 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 1,07% στις 11.996 μονάδες.

Οι κινήσεις της Τετάρτης ήρθαν καθώς οι traders είχαν επικεντρωθεί στην τελευταία έκθεση μισθοδοσίας της ADP, η οποία έδειξε επιβράδυνση της αύξησης της απασχόλησης τον Μάρτιο. Αυτό ακολούθησε την έκθεση ανοίγματος θέσεων εργασίας της Τρίτης που υποδηλώνει ότι οι προσπάθειες της Ομοσπονδιακής Τράπεζας να παγώσει την αγορά εργασίας μπορεί τελικά να έχουν αποτέλεσμα. Τον Φεβρουάριο, ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων υποχώρησε κάτω από τα 10 εκατομμύρια για πρώτη φορά σε σχεδόν δύο χρόνια.

Οι τρεις κύριοι δείκτες υποχώρησαν την Τρίτη, σπάζοντας ανοδικό σερί τεσσάρων ημερών για τον Dow και τον S&P 500. Οι μετοχές αυξήθηκαν κατά το πρώτο τρίμηνο, αλλά παραμένουν πολύ κάτω από τα υψηλά όλων των εποχών.

Οι μετοχές τεχνολογίας υψηλής ανάπτυξης βρέθηκαν υπό πίεση την Τετάρτη, με τις Zscaler και Crowdstrike να υποχωρούν κατά 8% και 7%, αντίστοιχα. Οι μετοχές των chip ήταν επίσης υπό πίεση, με τις Advanced Micro Devices να υποχωρούν κατά 3%.

Η αμυντική κλίση της αγοράς βοήθησε τις μετοχές της υγειονομικής περίθαλψης να ξεπεράσουν την απόδοση, ενισχύοντας τον Dow.

Οι μετοχές της Johnson & Johnson σημείωσαν άνοδο 3,5% αφού η φαρμακευτική εταιρεία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα πληρώσει 8,9 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα 25 χρόνια για να διευθετήσει ισχυρισμούς ότι τα προϊόντα ταλκ της προκάλεσαν καρκίνο. Οι μετοχές των επιχειρήσεων κοινής ωφελείας παρουσίασαν επίσης καλύτερες επιδόσεις.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων υποχώρησαν την Τετάρτη, αλλά η πιθανότητα περαιτέρω αυξήσεων των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες συμβάλλει στην αστάθεια της αγοράς. Η κεντρική τράπεζα της Νέας Ζηλανδίας αύξησε τα επιτόκια κατά τη διάρκεια της νύχτας κατά 50 μονάδες βάσης, σημειώνοντας ότι ο πληθωρισμός ήταν "πολύ υψηλός και επίμονος".

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης