198 μονάδες έχασε ο Dow
Ο Dow υποχώρησε 198 μονάδες, ή 0,59% στις 33.403 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,5% στις 4.100 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 1,72% στις 654.64 μονάδες
Ο Nasdaq υποχώρησε 0,52% στις 12.126 μονάδες.
Ο S&P 500 κατέγραψε την πρώτη του πτώση σε πέντε ημέρες, αφού τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας υποχώρησαν κάτω από τα 10 εκατομμύρια για πρώτη φορά σε σχεδόν δύο χρόνια, ένδειξη ότι η κάποτε καυτή αγορά εργασίας που στηρίζει την οικονομία αρχίζει να επιβραδύνεται.
«Υπάρχουν ακόμη πολλές θέσεις εργασίας σε σχέση με [τους] ανέργους», δήλωσε ο Ed Yardeni, πρόεδρος της Yardeni Research. «Η αγορά είναι πολύ ευαίσθητη σε οποιαδήποτε μικρή αλλαγή προς αυτή την κατεύθυνση».
Οι απώλειες της Τρίτης οδήγησαν τον S&P 500 και τον Dow σε πτωτικό σερί τεσσάρων ημερών. Η άνοδος ήταν 0,4% και 1%, αντίστοιχα, τη Δευτέρα.
Οι αγορές ήταν ανθεκτικές πρόσφατα, με τους κύριους δείκτες να αυξάνονται ακόμη και όταν αντιμετωπίζουν επίμονο πληθωρισμό, τραπεζική κρίση και υψηλότερα επιτόκια.
«Η ουσία είναι ότι το σκηνικό της μελλοντικής οικονομίας συνεχίζει να αμβλύνεται ακόμη και όταν οι σημερινές συνθήκες (2-3% ΑΕΠ το 1ο τρίμηνο) παραμένουν ισχυρές, σε αντίθεση με την ήδη αμυντική θέση, οι μετοχές παραμένουν αδιέξοδες στο εύρος 3800 -4200» δήλωσε ο Julian Emanuel, ανώτερος διευθύνων σύμβουλος της Evercore ISI.
Αυτή την εβδομάδα, η αγορά ενέργειας έγινε άλλη μια πηγή αβεβαιότητας, αφού ο ΟΠΕΚ+ ανακοίνωσε ότι μείωσε την παραγωγή κατά 1,16 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου την ημέρα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του West Texas Intermediate είχαν το μεγαλύτερο ημερήσιο κέρδος εδώ και σχεδόν ένα χρόνο μετά την ανακοίνωση. Την Τρίτη, ωστόσο, το αργό διαπραγματεύτηκε ελαφρώς χαμηλότερα.
«Δεδομένης της μετάβασης που υφίσταται ο κόσμος καθώς αγκαλιάζει την «καθαρή και πράσινη ενέργεια», ο ΟΠΕΚ+ κατανοεί πολύ καλά ότι ο «υγρός χρυσός» του που εξακολουθεί να έχει υψηλή αξία θα αρχίσει κάποια στιγμή να χάνει τη λάμψη του», δήλωσε ο Quincy Krosby, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της LPL Financial.
«Μέχρι τότε, καθώς οι χώρες που κυριαρχούν στον ΟΠΕΚ+ προετοιμάζονται για το μέλλον ξοδεύοντας τρισεκατομμύρια δολάρια για την ανοικοδόμηση των υποδομών και την εκ νέου εστίαση μακριά από το αργό πετρέλαιο ως κύρια πηγή εισοδήματός τους, η διαχείριση της τιμής του αργού θα χρησιμοποιείται πιο άμεσα και επιθετικά από ό,τι αναμενόταν» πρόσθεσε.
www.worldenergynews.gr