Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 1,7% για τον Nasdaq, 1,4% για τον S&P και 1,5% για τον energy sector

Wall Street: Άνοδος 1,7% για τον Nasdaq, 1,4% για τον S&P και 1,5% για τον energy sector

323 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Άνοδος στη Wall Street την Τετάρτη, καθώς τα ισχυρά κέρδη στην τεχνολογία βοήθησαν τον Nasdaq να ανακάμψει μετά από μια χαμένη συνεδρίαση. Το κλίμα ενισχύθηκε επίσης λόγω της χαλάρωσης των ανησυχιών για την κατάσταση του τραπεζικού τομέα.

Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 323 μονάδων ή 1% στις 32.717 μονάδες.
Ο S&P 500 κέρδισε 1,43% στις 4.027 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 1,52% στις 628,88 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,79% στις 11.926 μονάδες.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι τεχνολογικές μετοχές, με τις Meta, Amazon, Netflix και Apple να κερδίζουν περισσότερο από 1%.

Οι μετοχές της Micron ανέβηκαν περισσότερο από 5% αφού η εταιρεία τσιπ δημοσίευσε τα οικονομικά της στοιχεία για το δεύτερο τρίμηνο, παρά το γεγονός ότι κατέγραψε μείωση αποθεμάτων 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι μετοχές ανέβηκαν μετά από σχόλια στελεχών ότι τα ζητήματα των αποθεμάτων βελτιώνονται. Η Nvidia και η AMD κέρδισαν και οι δύο πάνω από 1%.
Οι περιφερειακές τράπεζες ενισχύθηκαν, με το SPDR S&P Regional Banking ETF (KRE) να σημειώνει άνοδο άνω του 1%. Ανοδικά κινήθηκαν και μεγάλες τράπεζες όπως η Citigroup και η Goldman Sachs.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 3,6% και το βραχυπρόθεσμο επιτόκιο των 2ετών ανέβηκε στο 4,08%. Αυτές οι μειώσεις έρχονται μια μέρα μετά την άνοδο και των δύο αποδόσεων, ασκώντας πίεση στην ευρύτερη χρηματιστηριακή αγορά.

Οι κύριοι δείκτες υποχώρησαν την Τρίτη, καθώς ορισμένοι επενδυτές ανησυχούσαν ότι τα υψηλότερα επιτόκια θα μπορούσαν να οδηγήσουν την οικονομία σε ύφεση - ακόμη και όταν η Wall Street προσπάθησε να ξεπεράσει την περιφερειακή τραπεζική κρίση αυτού του μήνα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης