Επικαιρότητα

Νέες έκτακτες παροχές και επιδόματα ετοιμάζει η κυβέρνηση - Τα 7 προτεινόμενα μέτρα

Νέες έκτακτες παροχές και επιδόματα ετοιμάζει η κυβέρνηση - Τα 7 προτεινόμενα μέτρα
Ψηλά στη λίστα βρίσκονται οι επιταγές ακρίβειας και τα επιδόματα για όλους σχεδόν τους συνταξιούχους
Κλειδώνει και ανακοινώνεται - πιθανότατα στο τέλος της εβδομάδας - η λίστα με τις έκτακτες παροχές και τις νέες ρυθμίσεις χρεών με βάση την εικόνα για τον διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο που προκύπτει από τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού τον Ιανουάριο που θα ανακοινωθούν τη Τετάρτη.

Ψηλά στη λίστα βρίσκονται οι επιταγές ακρίβειας και τα επιδόματα για όλους σχεδόν τους συνταξιούχους, η επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής των οφειλών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία με συγκεκριμένα κριτήρια και χρονικό πεδίο αλλά και ένα δώρο- έκπληξη για επαγγελματίες που ζημιώθηκαν από την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.
Τις τελικές αποφάσεις για τα μέτρα θα λάβει ο ίδιος πρωθυπουργός με οδηγό το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός του 2022 κλείνει με πλεόνασμα 700 εκατ. ευρώ και με ανοικτό το ενδεχόμενο να φθάσει ακόμη και το 1 δις. ευρώ. 
Στη λίστα με τα μέτρα βρίσκονται:

1. Επιδόματα:
Κλιμακωτές παροχές ως επίδομα προσωπικής διαφοράς στη μεγάλη πλειοψηφία των 900.000 συνταξιούχων με προσωπική διαφορά που έχασαν τις αυξήσεις 7,75% στις συντάξεις.
Την έκτακτη οικονομική ενίσχυση δεν θα πάρουν μόνο οι χαμηλοσυνταξιούχοι που δεν πήραν αύξηση στη σύνταξή τους το 2023 λόγω θετικής προσωπικής διαφοράς, αλλά και όσοι πήραν αύξηση αλλά ήταν «ψαλιδισμένη». Προτείνεται να τη λάβουν ακόμα και οι συνταξιούχοι που κέρδισαν μεσοσταθμικά από 5 έως 7 ευρώ από την κατάργηση της φορολογικής εισφοράς αλληλεγγύης και δεν έχουν πάρει ούτε ευρώ από την αύξηση λόγω προσωπικής διαφοράς.
Εκτός της έκτακτης εφάπαξ παροχής αναμένεται να μείνουν μόνο 50.000 - 100.000 υψηλοσυνταξιούχοι με εισοδήματα άνω των 20.000 ευρώ το χρόνο, οι οποίοι μπορεί να μην έλαβαν αύξηση από την αναπροσαρμογή κατά 7,75% το 2023, αλλά ωφελήθηκαν σημαντικά από την κατάργηση της φορολογικής εισφοράς αλληλεγγύης, κερδίζοντας μεσοσταθμικά 255 ευρώ το χρόνο.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης