Διεθνή

Ουκρανία: Πέντε σενάρια για την εξέλιξη του πολέμου το 2023

Ουκρανία: Πέντε σενάρια για την εξέλιξη του πολέμου το 2023
Οι Ουκρανοί είναι καλύτερα εξοπλισμένοι και έχουν κίνητρο για να συνεχίσουν

Η σύγκρουση στην Ουκρανία πρόκειται να εισέλθει στο δεύτερο έτος της τον προσεχή Φεβρουάριο και το BBC ζήτησε από στρατιωτικούς αναλυτές να κάνουν μία εκτίμηση για την εξέλιξη του πολέμου εντός 2023.

Τα ερωτήματα είναι πολλά, τα σενάρια περισσότερα: Θα υπάρχει νικητής και ηττημένος; Θα υπάρχει ένα τέλος στο πεδίο της μάχης ή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων; Ή σε ένα χρόνο από τώρα θα γράφεται πάλι ένα νέο κείμενο με σενάρια για την έκβαση του πολέμου το 2024;

«Κλειδί η ανοιξιάτικη επίθεση της Ρωσίας»

Όσοι εισβάλουν σε μια άλλη χώρα, οπουδήποτε στις μεγάλες ευρασιατικές στέπες καταδικάζονται τελικά να ξεχειμωνιάσουν εκεί. Ο Ναπολέων, ο Χίτλερ και ο Στάλιν έπρεπε να κρατήσουν τον στρατό τους σε κίνηση ενόψει του χειμώνα στις στέπες και τώρα –που η εισβολή του οπισθοδρομεί- ο Βλαντιμίρ Πούτιν κρατάει τις δυνάμεις του για μια νέα ρωσική επίθεση την άνοιξη. 

Και οι δύο πλευρές χρειάζονται μια παύση, αλλά οι Ουκρανοί είναι καλύτερα εξοπλισμένοι και έχουν κίνητρο για να συνεχίσουν. Μπορούμε να περιμένουμε ότι θα διατηρήσουν την πίεση, τουλάχιστον στο Ντονμπάς. Στην Κρεμίννα και το Σβατόβε είναι πολύ κοντά σε μια μεγάλη νίκη που θα ωθήσει τις ρωσικές δυνάμεις πολλά χιλιόμετρα πίσω, προς την επόμενη φυσική αμυντική γραμμή, κοντά στο σημείο όπου ουσιαστικά ξεκίνησε η εισβολή τους τον Φεβρουάριο. 

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης