Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Bloomberg: Αύξηση των εξαγωγών ρωσικού LNG τον Οκτώβριο κατά 1,1%

Bloomberg: Αύξηση των εξαγωγών ρωσικού LNG τον Οκτώβριο κατά 1,1%
Η αύξηση των εξαγωγών δείχνει πώς εξακολουθεί να υπάρχει ισχυρή ζήτηση για το καύσιμο κατά την προετοιμασία για τον χειμώνα

Οι εξαγωγές LNG από τη Ρωσία αυξήθηκαν κατά 1,1% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία παρακολούθησης πλοίων που συγκέντρωσε το Bloomberg από το 2016. Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την κατακόρυφη πτώση των ροών των αγωγών προς την Ευρώπη μετά την επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ της Δύσης και Μόσχας λόγω του πολέμου.

Καθώς σχεδόν το ήμισυ του μεταφερόμενου με πλοία φυσικού αερίου εξακολουθεί να βρίσκεται σε διαμετακόμιση, οι κορυφαίες χώρες εισαγωγής, όπως δείχνουν τα στοιχεία, ήταν η Γαλλία, η Κίνα και η Ιαπωνία. Επί του παρόντος δεν υπάρχουν άμεσες κυρώσεις για το ρωσικό LNG, αλλά η αύξηση των εξαγωγών δείχνει πώς εξακολουθεί να υπάρχει ισχυρή ζήτηση για το καύσιμο κατά την προετοιμασία για τον χειμώνα, όταν ο κρύος καιρός αναμένεται να ενισχύσει την κατανάλωση και να περιορίσει την παγκόσμια προσφορά.

Ορισμένες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και κυβερνήσεις εξετάζουν την παύση πρόσθετων αγορών ή παραδόσεων από τη Ρωσία συνολικά. Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει εισάγει LNG από τη Ρωσία από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος τον Φεβρουάριο και θα το απαγορεύσει επίσημα από τον Ιανουάριο.

Παράλληλα, οι αγοραστές στην Κίνα αύξησαν τις αγορές ρωσικού υγροποιημένου φυσικού αερίου για να επωφεληθούν από την έκπτωση στην αγορά spot, σύμφωνα με traders.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης