Ενέργεια

Δέσμευση χωρητικότητας LNG σε γερμανικό τέρμιναλ από διεθνείς κολοσσούς

Δέσμευση χωρητικότητας LNG σε γερμανικό τέρμιναλ από διεθνείς κολοσσούς
Το German LNG Terminal δεν έδωσε πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τις κρατήσεις χωρητικότητας

Ο αμερικανικός ενεργειακός κολοσσός ConocoPhillips, η βρετανική Ineos και η γερμανική εταιρεία ενέργειας RWE συμφώνησαν να κλείσουν θέση σε τέρμιναλ της Γερμανίας. Πρόκειται για μια μακροπρόθεσμη συμφωνία, καθώς η έναρξη λειτουργίας του τερματικού σταθμού Brunsbüttel LNG αναμένεται στο τέλος του έτους 2022-2023.

Το German LNG Terminal δεν έδωσε πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τις κρατήσεις χωρητικότητας. Ο γίγαντας LNG Shell υπέγραψε επίσης προηγουμένως μνημόνιο κατανόησης για να κλείσει ένα «σημαντικό μέρος» της χωρητικότητας του τερματικού σταθμού Brunsbuettel.

Περί του τέρμιναλ

O εν λόγω σταθμός α έχει ετήσια χωρητικότητα 8 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου και μπορεί να επεκταθεί σε τουλάχιστον 10 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Εκτός από αυτές τις κρατήσεις, η German LNG Terminal ανέθεσε επίσης τη σύμβαση προμήθειας μηχανικής και κατασκευής (EPC) στην CS Gas North, μια κοινοπραξία των Vinci's Cobra και Sener.

Οι εκτιμήσεις του φορέα ανάπτυξης του έργου τοποθετούν για το 2026 την έναρξη λειτουργίας του σταθμού, καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια για την όσο το δυνατόν συντόμευση των εργασιών.

Οι φάσεις του έργου

Πρώτη φάση: Στις αρχές Οκτωβρίου ξεκίνησε η κατασκευή της γραμμής μεταφοράς φυσικού αερίου (ETL) 185 μήκους τριών χιλιομέτρων, η οποία θα ολοκληρωθεί μέχρι την αλλαγή του έτους. Μετά την έναρξη λειτουργίας, οι παραδόσεις φυσικού αερίου που ανέρχονται σε 3,5 δισεκατομμύρια cbm ετησίως θα τροφοδοτούνται στο δίκτυο μέσω αυτού του αγωγού κατά μέσο όρο ετησίως, ενώ είναι ελαφρώς περισσότερες το χειμώνα από το καλοκαίρι.

Το χειμώνα, η αξία είναι 5 δισεκατομμύρια cbm ετησίως, και στη συνέχεια κάπως μικρότερη το καλοκαίρι. Η μέση ετήσια αξία των 3,5 δισεκατομμυρίων cbm ετησίως σε αυτή τη φάση του έργου αντιστοιχεί περίπου στο 4% των αναγκών της Γερμανίας σε φυσικό αέριο.

Δεύτερη φάση: Η δεύτερη φάση θα συνεπάγεται την κατασκευή της νέας προβλήτας, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει τον Νοέμβριο και θα πρέπει να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2023. Στη συνέχεια, το FSRU θα τροφοδοτήσει αέριο από αυτόν τον νέο τερματικό σταθμό στο δίκτυο μέσω του αγωγού.

Τρίτη φάση: Προκειμένου να αυξηθεί σημαντικά η χωρητικότητα φυσικού αερίου στο Brunsbüttel, η τρίτη φάση περιλαμβάνει την κατασκευή του ETL 180 μήκους 55 χιλιομέτρων από το Brunsbüttel στο Hetlingen/Stade, το οποίο θα συνδέσει το FSRU με το γερμανικό δίκτυο μεταφοράς φυσικού αερίου. Οι υπεύθυνοι για το έργο αναμένουν τη λειτουργία του τον Δεκέμβριο του 2023. Στο μέλλον, οι νέοι αγωγοί φυσικού αερίου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά υδρογόνου


www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης