Επικαιρότητα

Φθηνή στέγη για νέους: Το σχέδιο για μισθώσεις, δάνεια και ΣΔΙΤ

Φθηνή στέγη για νέους: Το σχέδιο για μισθώσεις, δάνεια και ΣΔΙΤ
Το πιο άμεσο μέτρο αφορά την αύξηση του επιδόματος στέγης για τους φοιτητές από τα 1000€ στα 1500€ και στις 2.000€ σε περιπτώσεις συγκατοίκησης ώστε να ελαφρυνθεί ο "ανταγωνισμός" για τα μικρότερα σπίτια

Στο τέλος του 2004 βρήκε την Ελλάδα με ποσοστό ιδιοκατοίκησης 84,6%, 20 μονάδες ψηλότερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. 16 χρόνια και 3 μνημόνια αργότερα – καθώς τα τελευταία επίσημα στοιχεία αφορούν το 2020 – η ιδιοκατοίκηση στην χώρα μας είχε υποχωρήσει 10 μονάδες και είναι σχεδόν βέβαιο ότι με την γενικευμένη αύξηση του κόστους το ποσοστό θα είναι σήμερα ακόμη χαμηλότερο. Στο ίδιο διάστημα ο κοινοτικός μέσος όρος αυξήθηκε κατά 5 μονάδες.

Με ένα πλέγμα μέτρων ύψους 1,8δισ€ που θα υλοποιηθεί σταδιακά και θα εξειδικευθεί σε μερικές ώρες από τις ηγεσίες των υπουργείων Επικρατείας, Εργασίας, Ενέργειας, Παιδείας αλλά και της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), η κυβέρνηση επιχειρεί να διευκολύνει κυρίως νέους ανθρώπους να λύσουν το πρόβλημα της στέγης.

Το πιο άμεσο μέτρο αφορά την αύξηση του επιδόματος στέγης για τους φοιτητές από τα 1000€ στα 1500€ και στις 2.000€ σε περιπτώσεις συγκατοίκησης ώστε να ελαφρυνθεί ο "ανταγωνισμός" για τα μικρότερα σπίτια.

Επιπλέον ανακοινώθηκε η ανέγερση μέσω ΣΔΙΤ 8.150 νέων θέσεων στις φοιτητικές εστίες των πανεπιστημίων Δυτικής Αττικής, Κρήτης, Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας και Θράκης.

Από τον Δεκέμβριο ξεκινά το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ 2, το οποίο προβλέπει ότι το Δημόσιο θα μισθώσει σε πρώτη φάση περίπου 1,000 ιδιωτικά ακίνητα και στη συνέχεια θα τα υπενοικιάσει με χαμηλό μίσθωμα και ταχύτατες διαδικασίες σε ευάλωτα νοικοκυριά.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης