Ενέργεια

BP: Επανεκκίνηση του διυλιστηρίου μέχρι την Τετάρτη

BP: Επανεκκίνηση του διυλιστηρίου μέχρι την Τετάρτη
Πυρκαγιά στις 24 Αυγούστου έκλεισε τις μονάδες και διέκοψε την παροχή ρεύματος στο σύστημα νερού ψύξης, αδρανοποιώντας προσωρινά το διυλιστήριο Whiting, Indiana, 435.000 βαρελιών την ημέρα

Βασικές κοινής ωφελείας ενδέχεται να επισκευαστούν και να λειτουργήσουν την Τρίτη, ανοίγοντας το δρόμο στην BP Plc να ξεκινήσει την επανεκκίνηση του μεγαλύτερου διυλιστηρίου στις Μεσοδυτικές ΗΠΑ έως την Τετάρτη, ανέφεραν πηγές που γνωρίζουν τη λειτουργία του εργοστασίου.

Μια πυρκαγιά στις 24 Αυγούστου έκλεισε τις μονάδες και διέκοψε την παροχή ρεύματος στο σύστημα νερού ψύξης, αδρανοποιώντας προσωρινά το διυλιστήριο Whiting, Indiana, 435.000 βαρελιών την ημέρα, καθώς ξεκινά η φθινοπωρινή περίοδος.

Ομοσπονδιακές και κρατικές υπηρεσίες έχουν κινηθεί για να χαλαρώσουν τους περιορισμούς στην πώληση βενζίνης χειμερινής ποιότητας και στις ώρες μεταφοράς με φορτηγά σε πολιτείες κεντρικών πεδιάδων μετά την πυρκαγιά.

«Η ομάδα εργάζεται επιμελώς για να επαναφέρει τις εργασίες του διυλιστηρίου τις επόμενες ημέρες», δήλωσε η εκπρόσωπος της BP Christina Audisho στο Reuters.

Η BP κάλεσε σχεδόν όλους τους υπαλλήλους του διυλιστηρίου να εργαστούν για την αποκατάσταση της παραγωγής.

Οι τιμές των καυσίμων συνέχισαν να αυξάνονται στην αγορά του Σικάγου τη Δευτέρα λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με την κατάσταση του διυλιστηρίου Whiting, δήλωσαν traders.

Η βενζίνη CBOB του Σικάγο κέρδισε 11,99 σεντς, διαπραγματεύοντας 13,99 σεντς ανά γαλόνι πάνω από τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, ενώ το ντίζελ εξαιρετικά χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο του Σικάγο παρουσίασε μικρή αλλαγή, διαπραγματεύοντας 22 σεντς ανά γαλόνι πάνω από τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ντίζελ, ανέφεραν οι traders

Λόγω του τερματισμού λειτουργίας του Whiting, η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ παραιτήθηκε από τους ομοσπονδιακούς κανονισμούς της 15ης Σεπτεμβρίου για τη χρήση βενζίνης χειμερινής ποιότητας, η οποία μπορεί να προκαλέσει σχηματισμό αιθαλομίχλης στο επίπεδο του εδάφους σε υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού, στα καύσιμα που πωλούνται στο Illinois, Indiana, Michigan, και Wisconsin, για τη διευκόλυνση της προμήθειας καυσίμων.

Το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ έχει προχωρήσει σε άρση της αποαγόερυσης κυκλοφορίας για τα φορτηγά σε αυτές τις τέσσερις πολιτείες για να διευκολύνει τα βυτιοφόρα που παραδίδουν βενζίνη.

Οι κυβερνήτες στο Μίσιγκαν, το Ουισκόνσιν και την Ιντιάνα έχουν επίσης παραιτηθεί από τους κρατικούς κανόνες για τη χρήση βενζίνης χειμερινής ποιότητας, σύμφωνα με δηλώσεις που εκδόθηκαν από τα γραφεία τους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης