Τελευταία Νέα

Στην αποθήκευση ενέργειας επεκτείνεται η Equinor - Το deal με την East Point Energy

Στην αποθήκευση ενέργειας επεκτείνεται η Equinor - Το deal με την East Point Energy
Η East Point Energy διαθέτει έναν αγωγό 4,1 GW με έργα αποθήκευσης μπαταριών πρώιμου έως μεσαίου σταδίου που επικεντρώνονται στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ

Η Equinor υπέγραψε συμφωνία για την απόκτηση της εταιρείας East Point Energy με έδρα τις ΗΠΑ, που ειδικεύεται στην αποθήκευση ενέργειας μέσω μπαταριών.

Η απόκτηση μεριδίου 100% στην East Point Energy θα επιτρέψει στην Equinor να διευρύνει τις ενεργειακές της προσφορές στις ΗΠΑ, με την συμφωνία να αναμένεται να ολοκληρωθεί το τρίτο τρίμηνο του 2022.

Για την East Point Energy

Η East Point Energy, με έδρα το Charlottesville της Βιρτζίνια, διαθέτει έναν αγωγό 4,1 GW με έργα αποθήκευσης μπαταριών πρώιμου έως μεσαίου σταδίου που επικεντρώνονται στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ.«Η εξαγορά της East Point Energy αντιπροσωπεύει την είσοδο της Equinor στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας των ΗΠΑ μέσω ευέλικτων περιουσιακών στοιχείων. Επίσης, θα επιτρέψει στην εταιρεία να ξεκλειδώσει περαιτέρω τις δυνατότητες που βλέπουμε στον χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις ΗΠΑ, παρέχοντας αξιόπιστες υπηρεσίες στο δίκτυο», δήλωσε ο Olav Kolbeinstveit, ανώτατο στέλεχος για την ενέργεια και τις ΑΠΕ της Equinor.

Η ευκαιρία

Η Equinor «βλέπει μια ισχυρή ευκαιρία» να δημιουργήσει μια κερδοφόρα επιχείρηση με την ανάπτυξη στοιχείων αποθήκευσης μπαταριών σε επιλεγμένες αγορές ενέργειας.

Μάλιστα, η προσθήκη ευέλικτης αποθήκευσης μπαταριών θα συμπληρώσει το χαρτοφυλάκιο της Equinor με υπεράκτια αιολική ενέργεια, πετρέλαιο και φυσικό αέριο και αυξανόμενες ευκαιρίες στον χώρο υδρογόνου και CCS. Η East Point Energy διαθέτει μια ικανή ομάδα που έχει ωριμάσει και εκχωρήσει μια σειρά έτοιμων προς κατασκευή έργων αποθήκευσης μπαταριών στην αγορά ενέργειας των ΗΠΑ.

«Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την East Point Energy για τη δημιουργία ενός χαρτοφυλακίου στοιχείων αποθήκευσης μπαταριών στις ΗΠΑ. Αυτό ενισχύει και διαφοροποιεί τις υπάρχουσες προσφορές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις ΗΠΑ, οι οποίες περιλαμβάνουν σημαντικά υπεράκτια αιολικά έργα Empire Wind και Beacon Wind», δήλωσε ο Siri Espedal Kindem, ανώτερος αντιπρόεδρος της Equinor Renewables US.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης