Ενέργεια

ΗΠΑ: Επιβάλλουν νέες κυρώσεις στο πετρέλαιο του Ιράν, λόγω τέλματος στις διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά

ΗΠΑ: Επιβάλλουν νέες κυρώσεις στο πετρέλαιο του Ιράν, λόγω τέλματος στις διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά
Ο υπουργός Εξωτερικών Anthony Blinken ανέφερε σε tweet ότι οι ΗΠΑ επιβάλλουν τις κυρώσεις «ελλείψει δέσμευσης από το Ιράν να επιστρέψει στην JCPOA».
Οι ΗΠΑ επιβάλλουν νέες κυρώσεις για το πετρέλαιο στο Ιράν εν μέσω των τελματωμένων διαπραγματεύσεων για τα πυρηνικά.
Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επέβαλε αυτήν την εβδομάδα περισσότερες κυρώσεις στη βιομηχανία πετρελαίου και πετροχημικών στο Ιράν εν μέσω τελματωμένων διαπραγματεύσεων για τα πυρηνικά.
«Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες δεσμεύονται να επιτύχουν μια συμφωνία με το Ιράν που επιδιώκει την αμοιβαία επιστροφή στη συμμόρφωση με το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης, θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε όλες τις αρχές μας για να επιβάλλουμε κυρώσεις στην πώληση ιρανικού πετρελαίου και πετροχημικών προϊόντων», είπε.

Ο υφυπουργός Οικονομικών για θέματα τρομοκρατίας και χρηματοοικονομικών πληροφοριών Bryan Nelson.
Σε ένα δελτίο τύπου, το Υπουργείο Οικονομικών είπε ότι θα επιβάλει κυρώσεις σε ένα διεθνές δίκτυο εταιρειών και ατόμων που εμπλέκονται στο μάρκετινγκ ιρανικού αργού πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου στην Ανατολική Ασία.

Ο υπουργός Εξωτερικών Anthony Blinken ανέφερε σε tweet ότι οι ΗΠΑ επιβάλλουν τις κυρώσεις «ελλείψει δέσμευσης από το Ιράν να επιστρέψει στην JCPOA».
00000.PNG
Ο τελευταίος γύρος συνομιλιών μεταξύ του Ιράν και των Ηνωμένων Πολιτειών με τη διευκόλυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ολοκληρώθηκε ασαφές την περασμένη εβδομάδα, με τους συμμετέχοντες να λένε ότι θα επαναληφθούν σύντομα.
Εν τω μεταξύ, το Ιράν έχει εντείνει τις απαιτήσεις του από την πλευρά των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Ειδικό Απεσταλμένο των ΗΠΑ για το Ιράν -αιτήματα που δεν έχουν καμία σχέση με την πυρηνική συμφωνία.
«Έχουν προσθέσει, συμπεριλαμβανομένης της Ντόχα, απαιτήσεις που πιστεύω ότι όποιος το βλέπει αυτό θα θεωρείται ότι δεν έχει καμία σχέση με την πυρηνική συμφωνία, πράγματα που ήθελαν στο παρελθόν», είπε ο Robert Mulley στο NPR αυτή την εβδομάδα.

«Η συζήτηση που πραγματικά πρέπει να γίνει αυτή τη στιγμή δεν είναι τόσο μεταξύ μας και του Ιράν, αν και είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε αυτό· είναι μεταξύ του Ιράν και των πολιτικών του, που πρέπει να καταλήξουν σε ένα συμπέρασμα σχετικά με το αν είναι έτοιμοι να επιστρέψουμε σε συμμόρφωση με τη συμφωνία, εάν είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το ίδιο, αφού έχουμε πει ότι είμαστε», είπε επίσης ο Ειδικός Απεσταλμένος για το Ιράν.
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, ο οποίος ηγήθηκε των τελευταίων συνομιλιών με την ΕΕ, δήλωσε, όπως επικαλείται το Reuters, ότι «Είμαστε έτοιμοι να επαναλάβουμε τις συνομιλίες τις επόμενες ημέρες. Αυτό που είναι σημαντικό για το Ιράν είναι να λάβει πλήρως τα οικονομικά οφέλη της συμφωνίας του 2015. "

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης