Ενέργεια

Lavrov: Η Μόσχα υποστηρίζει την αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας μεταξύ Ιράν και μεγάλων δυνάμεων

Lavrov: Η Μόσχα υποστηρίζει την αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας μεταξύ Ιράν και μεγάλων δυνάμεων
Στόχος η αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας του 2015 ανάμεσα στο Ιράν και τις μεγάλες δυνάμεις

Η Μόσχα θα συνεχίσει επίμονα τις προσπάθειές της για την αποκατάσταση της πυρηνικής συμφωνίας του Ιράν, δήλωσε σήμερα (23/6) ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergey Lavrov.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Τεχεράνη, είπε ότι δεν υπάρχει βεβαιότητα πως οι ΗΠΑ θα επιστρέψουν στην εφαρμογή του Κοινού Συνολικού Σχεδίου Δράσης (JCPOA), κοινώς γνωστή ως πυρηνική συμφωνία του Ιράν.

«Θα επιδιώξουμε την αποκατάσταση του JCPOA αποκλειστικά στην αρχική του διαμόρφωση, όπως είχε εγκριθεί το 2015 από το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς προσθήκες. Πρέπει να ακυρωθούν όλες οι παράνομες κυρώσεις κατά του Ιράν» είπε χαρακτηριστικά.

Επαναλαμβάνοντας τη θέση του Ιράν σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Λαβρόφ, ο Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν είπε πως όλες οι κυρώσεις εναντίον του Ιράν θα πρέπει να αρθούν προκειμένου να αναβιώσει η συμφωνία και κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι καθυστερεί τις συνομιλίες που ξεκίνησαν πριν από ένα χρόνο.

Ερωτηθείς για την εξαγωγή σιτηρών από την Ουκρανία, ο Lavrov είπε ότι ακόμη και οι ΗΠΑ και οι διεθνείς οργανισμοί παραδέχονται ότι δεν υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας και του ζητήματος των διεθνών παραδόσεων των ουκρανικών προϊόντων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης