Ενέργεια

HΠΑ: Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού μετά την αποδέσμευση στρατηγικών αποθεμάτων

HΠΑ: Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού μετά την αποδέσμευση στρατηγικών αποθεμάτων

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών για το έλλειμμα ποικίλλουν, αλλά αναμένεται να υποχωρήσει μεταξύ 1 και 3 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα.

Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά περισσότερα από 9 εκατομμύρια βαρέλια, εν μέρει λόγω εκλύσεων από τα στρατηγικά αποθέματα της χώρας, ενώ τα αποθέματα βενζίνης και αποστάγματος μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).

Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 9,4 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 8 Απριλίου στα 421,8 εκατομμύρια βαρέλια, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προσδοκίες των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters για άνοδο 863.000 βαρελιών. Τα αποθέματα θα μπορούσαν να συνεχίσουν να ανεβαίνουν τις επόμενες εβδομάδες καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες απελευθερώνουν σταθερά βαρέλια από τα στρατηγικά αποθέματά τους για να αντισταθμίσουν το αναμενόμενο έλλειμμα από τις ρωσικές εξαγωγές.

"Η σημαντική αύξηση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου είναι πιθανώς το νούμερο ένα θέμα", δήλωσε ο John Kilduff, συνεργάτης της Again Capital LLC στη Νέα Υόρκη. «Αλλά οι συνακόλουθες πτώσεις στη βενζίνη και στα καύσιμα απόσταξης αντισταθμίζουν αυτό που διαφορετικά θα ήταν μια πτωτική εισροή από τον ακατέργαστο αριθμό».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα απελευθερώσουν 180 εκατομμύρια βαρέλια από τα αποθέματά τους τους επόμενους έξι μήνες για να προσπαθήσουν να αποκλιμακώσουν τις αυξανόμενες τιμές. Η Ρωσία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας στον κόσμο μετά τη Σαουδική Αραβία, με ημερήσιες αποστολές 4 έως 5 εκατομμυρίων βαρελιών αργού.

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών για το έλλειμμα ποικίλλουν, αλλά αναμένεται να υποχωρήσει μεταξύ 1 και 3 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα. Η παραγωγή των ΗΠΑ αυξάνεται, αλλά όχι αρκετά γρήγορα για να αντισταθμίσει όλες αυτές τις απώλειες. Την Τρίτη, η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ εκτίμησε ότι η παραγωγή των ΗΠΑ θα αυξηθεί κατά 820.000 βαρέλια την ημέρα στα 12,01 εκατομμύρια bpd το 2022.

Βενζίνη και αποστάγματα

Τα αποθέματα βενζίνης των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 3,6 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες για πτώση 388.000 βαρελιών.​

Τα αποθέματα αποστάγματος, που περιλαμβάνουν ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 2,9 εκατομμύρια βαρέλια στα 111,4 εκατομμύρια βαρέλια, το χαμηλότερο από το 2014.

Τα αποθέματα ντίζελ και αεροπορικών καυσίμων έχουν συρρικνωθεί λόγω της ισχυρής ζήτησης στο εξωτερικό και της σταθερής οικονομικής δραστηριότητας. Αυτή την εβδομάδα οι εξαγωγές προϊόντων αυξήθηκαν στα 6,8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, ρεκόρ όλων των εποχών.

Οι ποσότητες αργού στα διυλιστήρια μειώθηκαν κατά 425.000 βαρέλια την ημέρα και οι ρυθμοί χρήσηςτου διυλιστηρίου μειώθηκαν κατά 2,5 ποσοστιαίες μονάδες στο 90% της συνολικής δυναμικότητας.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης