Ενέργεια

Κόντρα στο «ρεύμα» η Shell: Αγόρασε 100.000 μετρικούς τόνους αργού από τη Ρωσία

Κόντρα στο «ρεύμα» η Shell: Αγόρασε 100.000 μετρικούς τόνους αργού από τη Ρωσία
Έκπτωση ρεκόρ για την αγορά της συγκεκριμένης παρτίδας πετρελαίου

Να υπεραμυνθεί της απόφασής της να αγοράσει παρτίδα πετρελαίου με μεγάλη έκπτωση από τη Ρωσία, αναφέροντας ότι θα δεσμεύσει τα κέρδη σε ταμείο που θα έχει σκοπό την ανθρωπιστική βοήθεια για την Ουκρανία, προσπάθησε η Shell .

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το CNBC, την Παρασκευή (4/3) η Shell αγόρασε 100.000 μετρικούς τόνους αργού πετρελαίου Ουράλ από τη Ρωσία. Μάλιστα, η συγκεκριμένη παρτίδα αργού αγοράστηκε με έκπτωση ρεκόρ, την ώρα που πολλές εταιρείες αποφεύγουν το ρωσικό πετρέλαιο λόγω της εισβολής της Μόσχας στη γείτονά της.

Η ανακοίνωση της Shell

Σε μια σειρά από αναρτήσεις της στο Twitter, η Shell αναφέρει πως αγοράζει προμήθειες από τη Ρωσία για να συνεχίσει τις παραδόσεις της στους πελάτες και ότι ο πετρελαϊκός κολοσσός θα μειώσει τις αγορές μόλις γίνουν προσβάσιμες άλλες εναλλακτικές πηγές αργού πετρελαίου.

«Θα συνεχίσουμε να επιλέγουμε εναλλακτικές λύσεις για το ρωσικό πετρέλαιο όπου είναι δυνατόν, αλλά αυτό δεν μπορεί να συμβεί από τη μια μέρα στην άλλη λόγω του πόσο σημαντική είναι η Ρωσία για την παγκόσμια προσφορά», ανέφερε η εταιρεία στη δήλωση.

34_21.jpg



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης