Η ΔΕΗ είναι ίσως η μόνη από τις μεγάλες κεφαλαιοποιήσεις, που δεν ξεκίνησε καλά με αποτέλεσμα να βρεθεί κάτω από την τιμή της αύξησης κεφαλαίου, για την οποία υπήρχε τόση ζήτηση μόλις δύο μήνες πριν. Η εξέλιξη αυτή είναι κακή, γιατί πέραν των υποαξιών που καταγράφουν οι μικροεπενδυτές, ζημιές καταγράφουν και μεγάλα funds που συμμετείχαν στην μεγάλη διέυρυνση της επενδυτικής βάσης, που συντελέσθηκε κατά την αύξηση. Αυτή η χρηματιστηριακή συμπεριφορά ευνοεί τους κερδοσκόπους και ευκαιριακούς που έχουν παρεισφρύσει, όπως γίνεται πάντα στις αυξήσεις.
Παράλληλα πολλά κυκλοφορούν στην αγορά για τις επιπτώσεις που έχουν να κάνουν με την αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου, την άνοδο των τιμών του CO2, την συμπεριφορά του δικτύου της λιανικής σε σχέση με την κρίση κ.α. Την εκδοχή της πτώσης της μετοχής λόγω της περίπτωσης της EDF, κανείς σοβαρός επενδυτής δεν την αγοράζει, καθώς στην Ελλάδα η κυβέρνηση βοηθά την ΔΕΗ με τις επιδοτήσεις των τιμολογίων να αποφύγει τα ληξιπρόθεσμα, άρα πράττει στην αντίθετη κατεύθυνση από την γαλλική.
Κατά την απόψή μας η ΔΕΗ πρέπει να δώσει μια εικόνα της κρίσης και ενδεχομένως να ξεκινήσει και ένα buyback, όπως κάνουν όλοι οι μεγάλοι όμιλοι.
Πρέπει επίσης να δώσει μιαν απάντηση σε όσους λένε, ότι αποτελεί ένα επενδυτικό όχημα προσδοκιών και μόνο.
Η αξία της εδώ που βρίσκεται πάει κάτω από την καθαρή της θέση,πράγμα που δεν δικαιολογείται.
Τα αποτελέσματα θα είναι απάντηση προς αυτούς που την υποτιμούν.
www.worldenergynews.gr