Ενέργεια

ΕΙΑ: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ – Στα 85 δολ. το brent, στα 83 δολ. το αργό

ΕΙΑ: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ – Στα 85 δολ. το brent, στα 83 δολ. το αργό
Τα αποθέματα βενζίνης ενισχύθηκαν κατά 8 εκατομμύρια βαρέλια την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους

Οι τιμές του αργού ενισχύθηκαν, καθώς η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ) ανακοίνωσε μείωση των αποθεμάτων κατά 4,6 εκατομμύρια βαρέλια για την εβδομάδα έως τις 7 Ιανουαρίου.
Tα αποθέματα είχαν μειωθεί κατά 2,1 εκατομμυρίων βαρέλια για την προηγούμενη εβδομάδα.
Τα αποθέματα βενζίνης ενισχύθηκαν κατά 8 εκατομμύρια βαρέλια την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους, σε σύγκριση με αύξηση των 10,1 εκατομμυρίων βαρελιών την προηγούμενη εβδομάδα.
Η μέση παραγωγή βενζίνης ήταν 8,6 εκατομμύρια bpd, σε σύγκριση με 8,5 εκατομμύρια bpd την προηγούμενη εβδομάδα.
Στα αποστάγματα, τα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 2,5 εκατομμύρια βαρέλια την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, σε σύγκριση με άνοδο 4,4 εκατομμυρίων βαρελιών την τελευταία εβδομάδα του Δεκεμβρίου 2021.
Η παραγωγή αποστάγματος ήταν κατά μέσο όρο 4,8 εκατομμύρια bpd την περασμένη εβδομάδα, σε σύγκριση με 5 εκατομμύρια bpd την προηγούμενη εβδομάδα.
Οι εργασίες διυλιστηρίου την περασμένη εβδομάδα ήταν κατά μέσο όρο 15,6 εκατομμύρια bpd, σε σύγκριση με 15,9 εκατομμύρια bpd την προηγούμενη εβδομάδα.
Οι εισαγωγές ήταν κατά μέσο όρο 6,1 εκατομμύρια bpd, σε σύγκριση με 5,9 εκατομμύρια bpd την τελευταία εβδομάδα του 2021.

Παραγωγή ΟΠΕΚ

Εν τω μεταξύ, οι τιμές του πετρελαίου επηρεάζονται από τις αλλαγές στην παραγωγή της Λιβύης, τις ανησυχίες για την επίδραση που θα έχει η παραλλαγή Omicron στη ζήτηση και την διαχείριση της πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας του ΟΠΕΚ.
Περί τις 19:55 ώρα Ελλάδας το Brent ενισχυόταν κατά 1,72% στα 85,16 δολάρια το βαρέλι και το αμερικανικό West Texas Intermediate κέρδιζε 2,29% στα 83,08 δολάρια το βαρέλι.
«Η Omicron δεν έχει ακόμη προκαλέσει τον όλεθρο της παραλλαγής Delta και μπορεί να μην το κάνει ποτέ, διατηρώντας την παγκόσμια ανάκαμψη σε τροχιά», δήλωσε στο Reuters ο αναλυτής του OANDA Τζέφρι Χάλεϊ.
Ένας άλλος λόγος για ανοδικές προβλέψεις τιμών έχει να κάνει με τη φθίνουσα πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα του ΟΠΕΚ. "Συνδυασμός γεγονότων - ότι η ζήτηση θα είναι ισχυρότερη από ό,τι αναμενόταν και ότι η προσφορά του ΟΠΕΚ μπορεί να μην αυξάνεται τόσο γρήγορα όσο η ζήτηση - είναι ο λόγος που οι τιμές ανεβαίνουν", δήλωσε ο Phil Flynn, αναλυτής του Price Futures Group, σύμφωνα με το Reuters νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης