Ενέργεια

FED: Οι εταιρείες πετρελαίου προβλέπουν αύξηση της παραγωγής, αλλά με υψηλότερο κόστος

FED: Οι εταιρείες πετρελαίου προβλέπουν αύξηση της παραγωγής, αλλά με υψηλότερο κόστος

Το 49% των στελεχών που ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι στοχεύουν να επεκτείνουν την παραγωγή το επόμενο έτος, το 15% ότι θα διατηρήσουν τα υπάρχοντα επίπεδα παραγωγής και το 13% θα επικεντρωθεί στη μείωση του χρέους

Τα στελέχη πετρελαίου και φυσικού αερίου των ΗΠΑ προβλέπουν υψηλότερη δραστηριότητα παραγωγής και γεώτρησης το επόμενο έτος καθώς οι τιμές του πετρελαίου ανεβαίνουν, αλλά λένε ότι αντιμετωπίζουν απότομα υψηλότερο κόστος, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη από την Federal Reserve Bank of Dallas.

Περίπου το 49% των στελεχών που ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι στοχεύουν να επεκτείνουν την παραγωγή το επόμενο έτος, ενώ το 15% είπε ότι η κύρια εστίασή τους θα είναι να διατηρήσουν τα υπάρχοντα επίπεδα παραγωγής και το 13% σχεδιάζει να επικεντρωθεί στη μείωση του χρέους.
Οι προοπτικές εξαμήνου παρέμειναν θετικές, αλλά ο δείκτης μειώθηκε στο 53,2 από 58,9 το προηγούμενο τρίμηνο.

Στελέχη εισηγμένων πετρελαϊκών εταιρειών έχουν δηλώσει ότι σχεδιάζουν σε μεγάλο βαθμό να διατηρήσουν σταθερή την παραγωγή ή να επεκτείνουν την παραγωγή με χαμηλά μονοψήφια ποσοστά το επόμενο έτος και να επικεντρωθούν στη βελτίωση των αποδόσεων των μετόχων.
Οι τιμές του πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,2% την Τετάρτη σε περίπου 76,88 δολάρια το βαρέλι.
Έχουν αυξηθεί σχεδόν κατά 60% από την αρχή του έτους, καθώς η ζήτηση για πετρέλαιο και καύσιμα κινητήρα ανακάμπτει από την πανδημία του κορωνοϊού
Ο δείκτης για το κόστος των εισροών μεταξύ των εταιρειών παροχής υπηρεσιών έφτασε σε υψηλό ρεκόρ σε 69,8 από 60,8 το προηγούμενο τρίμηνο.

Υψηλότερα κόστη

Οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών πετρελαιοειδών ανέφεραν υψηλότερα κόστη κατά το τέταρτο τρίμηνο και τα λειτουργικά έξοδα μίσθωσης εκτινάχθηκαν σε 42 από 29,4 κατά τη διάρκεια του τριμήνου, επίσης η υψηλότερη τιμή από τότε που η Federal Reserve ξεκίνησε την έρευνα πριν από πέντε χρόνια.

«Η αυξανόμενη διακοπή της εφοδιαστικής αλυσίδας και ο σχετικός πληθωρισμός έχουν τη δυνατότητα να καθυστερήσουν και να επηρεάσουν τη δραστηριότητα γεώτρησης και ολοκλήρωσης το 2022», σχολίασε έα στέλεχος.
Οι ερωτηθέντες στην έρευνα αναμένουν κατά μέσο όρο οι τιμές του πετρελαίου να είναι στα 75 δολάρια το βαρέλι τον ερχόμενο Δεκέμβριο και οι τιμές του φυσικού αερίου του Henry Hub στα 4,06 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανική θερμική μονάδα (MMBtu), και οι δύο κοντά στην τρέχουσα τιμή.

Σε μια ενότητα ειδικών ερωτήσεων, το 95% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν περιμένουν ότι οι χώρες θα εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους για το 2030 για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Πολλά στελέχη δήλωσαν επίσης ότι η αβεβαιότητα σχετικά με τις ενεργειακές πολιτικές της κυβέρνησης Biden έχει δυσκολέψει τον προγραμματισμό.

Στην έρευνα του Δεκεμβρίου συμμετείχαν στελέχη από 134 εταιρείες ενέργειας στο Τέξας, το νότιο Νέο Μεξικό και τη βόρεια Λουιζιάνα, εκ των οποίων οι 90 ήταν από εταιρείες εξερεύνησης και παραγωγής και οι 44 από εταιρείες παροχής υπηρεσιών πετρελαιοειδών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης