Ενέργεια

Άνοδος 4% για το πετρέλαιο - Στα 71,45 δολ. κινείται το αργό, στα 74,20 δολ. το Brent

Άνοδος 4% για το πετρέλαιο - Στα 71,45 δολ. κινείται το αργό, στα 74,20 δολ. το Brent

 Παραμένουν οι ανησυχίες στην αγορά για την Omicron

 

Οι τιμές του πετρελαίου ανέκαμψαν την Τρίτη μετά από μια απότομη πτώση την προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς βελτιώθηκε η διάθεση των επενδυτών για ρίσκο, αν και παρέμειναν επιφυλακτικοί εν μέσω της ταχείας εξάπλωσης της παραλλαγής του κορωνοϊού Omicron σε όλο τον κόσμο.

Περί τις 18:45 ώρα Ελλάδας το Brent σημείωνε άνοδο 3,75%, στα 74,20 δολ. το βαρέλι και το αμερικανικό αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate (WTI) σημείωσε άνοδο 4,18% στα 71,47 δολ. το βαρέλι.
«Μετά από δύο δύσκολες μέρες, οι τιμές του αργού ανακάμπτουν, καθώς το τείχος ανησυχίας για τον COVID έχει τιμολογηθεί», δήλωσε ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής στον OANDA.

Χώρες σε όλη την Ευρώπη εξέταζαν νέους περιορισμούς στην κίνηση, καθώς η ταχέως κινούμενη παραλλαγή Omicron σάρωσε τον κόσμο λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, ρίχνοντας τα ταξιδιωτικά σχέδια στο χάος και ταράζοντας τις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Οι λοιμώξεις από το Omicron πολλαπλασιάζονται γρήγορα σε όλη την Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ασία, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας.
«Πρόκειται για μια ρεαλιστική αγορά που θέλει να είναι ανοδική, αλλά ξέρει ότι τα ράλι ανακούφισης, όπως αυτό σήμερα το πρωί, δεν θα διαρκέσουν», δήλωσε ο Tamas Varga, αναλυτής πετρελαίου στη PVM Oil Associates του Λονδίνου.

Η Moderna Inc ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι μια αναμνηστική δόση του εμβολίου της για τον COVID-19 φαίνεται να είναι προστατευτική έναντι της ταχέως διαδεδομένης παραλλαγής Omicron στις εργαστηριακές δοκιμές, παρέχοντας κάποια ελπίδα στους επενδυτές.
Στο μέτωπο της προσφοράς, η συμμόρφωση του ΟΠΕΚ+ με τις περικοπές παραγωγής πετρελαίου αυξήθηκε στο 117% τον Νοέμβριο από 116% έναν μήνα νωρίτερα.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα αποθέματα αργού πετρελαίου αναμενόταν να έχουν μειωθεί για τέταρτη συνεχή εβδομάδα, ενώ τα αποθέματα αποστάγματος και βενζίνης πιθανότατα αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης