Σχέδιο 163 εκατ. ευρώ για να καταστεί η Νέα Υόρκη «παράδεισος» των offshore αιολικών

Σχέδιο 163 εκατ. ευρώ για να καταστεί η Νέα Υόρκη «παράδεισος» των offshore αιολικών
Πολλές και σημαντικές οι δεσμεύσεις της Νέας Υόρκης

Σε κορυφαίο προορισμό για την υπεράκτια αιολική βιομηχανία, σκοπεύουν να καταστήσουν τη Νέα Υόρκη αρμόδιοι φορείς της αμερικανικής πολιτείας με επένδυση της τάξεως των 163 εκατ. ευρώ. Το εν λόγω 15ετές σχέδιο στοχεύει στη δημιουργία 13.000 θέσεων εργασίας.

Επίσης, σκοπεύει να διασφαλίσει ότι το 40% των πλεονεκτημάτων για εργασία και επενδύσεις προορίζεται σε γυναίκες, μειονότητες και κοινότητες περιβαλλοντικής δικαιοσύνης. Στόχος φυσικά είναι η μείωση 34,5 εκατομμυρίων τόνων CO2.

Το πλάνο της πολιτείας

Η Νέα Υόρκη θα αναλάβει δεσμεύσεις επικεντρωμένες σε τρεις βασικούς τομείς - τοποθεσίες και υποδομές, επιχειρήσεις και εργατικό δυναμικό, έρευνα και καινοτομία. Το σχέδιο περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο η πόλη θα επεκτείνει τον κατασκευαστικό της τομέα, να τοποθετήσει και να εγκαταστήσει ανεμογεννήτριες και να διασφαλίσει ότι μπορούν να εξυπηρετηθούν και να τροφοδοτηθούν τοπικά.

Παράλληλα, προβλέπεται σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, προκειμένου να δημιουργηθούν καλοπληρωμένες πράσινες θέσεις εργασίας σε μέρη, τα οποία επηρεάστηκαν ιστορικά από τη δίνη της κλιματικής αλλαγής. Η πόλη θα επικεντρωθεί σε στοχευμένες επενδύσεις για την εκπαίδευση του εργατικού δυναμικού και υποστήριξη επιχειρήσεων που επιδιώκουν να δημιουργήσουν μια γκάμα εργασιών στα offshore αιολικά.

Η Νέα Υόρκη θα εργαστεί επίσης για την προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας στον υπεράκτιο άνεμο, ώστε να δημιουργηθούν νέες τεχνολογίες και προσεγγίσεις σε τοπικό επίπεδο.

Οι μακροπρόθεσμοι στόχοι

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της πόλης, De Blasio υπογράμμισε ότι: «Η Νέα Υόρκη εντείνει την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης με τολμηρή δράση. Η επένδυση στην υπεράκτια αιολική μας βιομηχανία δεν είναι μόνο μια νίκη για τον πλανήτη μας, σημαίνει επίσης χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και προσιτή, καθαρή ενέργεια για τους Νεοϋορκέζους. Αυτό το σχέδιο θα μας βοηθήσει να πορευτούμε στο δρόμο για ένα μέλλον καθαρής ενέργειας».

Το OSW Vision Plan θέλει να προσελκύσει επιπλέον ομοσπονδιακές, πολιτειακές και ιδιωτικές επενδύσεις για να ωθήσει την ανάπτυξη της βιομηχανίας για να κάνει το μακροπρόθεσμο όραμα πραγματικότητα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης