Παρενέργειες

Μεγάλος όγκος στα 8 ευρώ για τη ΔΕΗ

Μεγάλος όγκος στα 8 ευρώ για τη ΔΕΗ

Βid έχει μπει στη μετοχή της ΔΕΗ με 2.200.000 μετοχές να έχουν αλλάξει χέρια στην περιοχή των 8 ευρώ μέχρι τις 12.30 το μεσημέρι. Έχει κάνει χαμηλό στα 7,85 -12% και το επενδυτικό ερώτημα είναι ποιοι θα εκτιμήσουν ότι είναι επενδυτική ευκαιρία στα τρέχοντα επίπεδα, ανεξάρτητα από την αύξηση κεφαλαίου που είναι μπροστά.

Αγοραστές πάντως έχουν βγει με το κιλό, καθώς η μεγάλη προοπτική του upside μειώνει την προοπτική εκμετάλλευσης της αύξησης κεφαλαίου.

Αν θέλει κάποιος δηλαδή να πάρει κομμάτια, για να δει τη ΔΕΗ μελλοντικά στα 15-20 ευρώ, γιατί να περιμένει να στριμωχτεί στην αύξηση αν γίνει χαμηλότερα, και να μην αδράξει την ευκαιρία με μια κεφαλαιοποίηση πολύ φθηνή για τα βασικά δεδομένα και τις προοπτικές της εταιρείας στα τρέχοντα επίπεδα.

Επίσης, ποιος ο λόγος να σορτάρουν κάποιοι και να χάσουν μετοχές όταν τους επόμενους μήνες θα έχεις ένα εταιρικό σχήμα που θα πετάει.

Και αυτό γιατί η κεφαλαιοποίηση με δεδομένο το deal του ΔΕΔΔΗΕ αλλά και τις ισχυρές προοπτικές της εταιρείας έχει πέσει τόσο πολύ, που επενδυτικά κεφάλαια αξιοποιούν την ευκαιρία.

Παράλληλα, πέραν εκείνων οι οποίοι σκοπεύουν να πουλήσουν για να μπουν στην αύξηση, υπάρχουν και οι πιο μακροπρόθεσμοι και μεσοπρόθεσμοι επενδυτές, που προσβλέπουν σε μια μεγάλη απόδοση τους επόμενους μήνες.

Τέλος, υπάρχουν και τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου, τα οποία τις τελευταίες ημέρες έχουν χάσει πάνω από 15% και το όλο εγχείρημα φιλοδοξεί να τα αναβαθμίσει. Η συνέχεια επί της οθόνης…

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης