Ενέργεια

Νότια Αφρική: Άδεια στην τουρκική Karpowership για πλωτή παραγωγή ενέργειας

Νότια Αφρική: Άδεια στην τουρκική Karpowership για πλωτή παραγωγή ενέργειας

Η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής τον Μάρτιο παραχώρησε στην Karpowership το μεγαλύτερο μερίδιο σε διαγωνισμό έκτακτης ανάγκης ισχύος 2.000 μεγαβάτ για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας

 

Η νοτιοαφρικανική ρυθμιστική εταιρεία ενέργειας Nersa χορήγησε στην τουρική Karpowership τρεις άδειες για την παραγωγή ενέργειας σε πλοία φυσικού αερίου στα λιμάνια, ανακοίνωσε την Τρίτη 21/9/2021 εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η Εθνική Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας της Νότιας Αφρικής (Nersa) επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή της ότι ενέκρινε συνολικά επτά άδειες παραγωγής ενέργειας για προτιμώμενους πλειοδότες, συμπεριλαμβανομένων τριών για την Karpowership. Η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής τον Μάρτιο παραχώρησε στην Karpowership το μεγαλύτερο μερίδιο σε διαγωνισμό έκτακτης ανάγκης ισχύος 2.000 μεγαβάτ για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας.
Το σχέδιό της να παράγει ενέργεια σε πλοία φυσικού αερίου και να το συνδέσει στο δίκτυο της Νότιας Αφρικής έχει αντιμετωπίσει τις έντονες αντιδράσεις από ακτιβιστές περιβάλλοντος και τοπικές αλιευτικές κοινότητες.
Εκτός από την άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, η εταιρεία πρέπει να ξεπεράσει ορισμένα κανονιστικά εμπόδια, συμπεριλαμβανομένης της περιβαλλοντικής έγκρισης, και οι διαφορές που αμφισβητούν το αποτέλεσμα του διαγωνισμού που διαρκεί 20 χρόνια πρέπει να επιλυθούν."Έχουμε επιβεβαίωση από τη Nersa για τις άδειες παραγωγής και είμαστε πολύ χαρούμενοι που προχωράμε", δήλωσε εκπρόσωπος της Karpowership, προσθέτοντας ότι οι άδειες αφορούσαν τρία λιμάνια - Coega, Richards Bay και Saldanha Bay - που θα παρείχαν συνολικά περίπου 1.200 MW ισχύος.

Έργα αποθήκευσης

Η Nersa ανέφερε ότι εγκρίθηκαν επίσης δύο έργα αποθήκευσης ενέργειας μπαταρίας που επιλέχθηκαν κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, ένα που αφορούσε τη εταιρεία κοινής ωφέλειας της Σαουδικής Αραβίας ACWA Power και ένα άλλο ξεχωριστό έργο μπαταρίας, την Mulilo Total Hydra Storage, όπου μονάδα TotalEnergies κατείχε συμμετοχή 33%. Τον Ιούνιο, το Τμήμα Δασολογίας, Αλιείας και Περιβάλλοντος αρνήθηκε περιβαλλοντικές εγκρίσεις για τα τρία έργα αερίου-ενέργειας, για λόγους ότι δεν συμμορφώθηκαν με τους κανόνες συμμετοχής. Νωρίτερα τον Σεπτέμβριο, ένα ανώτατο δικαστήριο της Νότιας Αφρικής συμφώνησε να αναβάλει την προσφυγή κατά του έκτακτου διαγωνισμού που υπέβαλε η DNG Energy, μια τοπική εταιρεία, η οποία δεν επιλέχθηκε από 11 προτιμώμενους πλειοδότες και θέλει να ανατραπεί η απόφαση. Οποιαδήποτε καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού έκτακτης ανάγκης ηλεκτρικής ενέργειας θα μπορούσε να παρατείνει μια ενεργειακή κρίση η οποία στοίχισε στο μεγαλύτερο βιομηχανικό έθνος της Αφρικής δισεκατομμύρια δολάρια σε χαμένα έσοδα λόγω τακτικών διακοπών ρεύματος.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης