Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Κώστας Καραμανλής: "Η κυβέρνηση έχει δείξει ανικανότητα αλλά και οι δανειστές ανευθυνότητα"

Κώστας Καραμανλής:
Ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ σημειώνει ότι "την προηγούμενη αξιολόγηση συνόδευαν καταστροφικά μέτρα, όπως η εκχώρηση δημόσιας περιουσίας και το ασφαλιστικό του Κατρούγκαλου", συμπληρώνοντας ότι «τότε δεν έδειξε μόνο η κυβέρνηση ανικανότητα, αλλά και οι δανειστές ανευθυνότητα»
«Ελπίζω πράγματι να κλείσει η αξιολόγηση με το μικρότερο δυνατό κόστος»,υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ και τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι «και τώρα, αν τελικά καταφέρουν να κλείσουν έστω και αργοπορημένα την αξιολόγηση, θα περιμένουμε να μάθουμε και τον λογαριασμό».
Ο κ. Καραμανλής επισημαίνει, επίσης, ότι «την προηγούμενη αξιολόγηση συνόδευαν καταστροφικά μέτρα, όπως η εκχώρηση δημόσιας περιουσίας και το ασφαλιστικό του Κατρούγκαλου», σημειώνοντας ότι «τότε δεν έδειξε μόνο η κυβέρνηση ανικανότητα, αλλά και οι δανειστές ανευθυνότητα».
Ερωτηθείς για το αν πρέπει να συνεχίσει η ΝΔ να ζητά εκλογές, ο κ.Καραμανλής υποστηρίζει ότι ο ίδιος είναι, γενικά, κατά των πρόωρων εκλογών «εδώ, όμως, έχουμε μια ειδική περίπτωση γιατί κάθε μέρα που περνάει η κυβέρνηση κάνει όλο και μεγαλύτερο κακό».
Ο κ. Καραμανλής δηλώνει, μιλώντας για τα μέτρα, ότι «δεν έχουμε κανένα λόγο να ψηφίσουμε συνολικά τα μέτρα του κ. Τσίπρα» και σημειώνει ότι «εμείς ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε όσα κακώς κείμενα της συμφωνίας μπορέσουμε».
Για τα ελληνοτουρκικά, ο Κώστας Καραμανλής υπογραμμίζει ότι «η χώρα μας χωρίς καμία διάθεση υποχώρησης στα κυριαρχικά της δικαιώματα, δεν πρέπει να παρασυρθεί από την κλιμάκωση που επιδιώκει τους τελευταίους μήνες η Τουρκία», και εκφράζει την άποψη ότι «ζητήματα εξωτερικής πολιτικής πρέπει να τα χειρίζονται θεσμικά ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών και όχι ο υπουργός Άμυνας».
Ο κ.Καραμανλής δηλώνει, εξάλλου, για τα όσα έγιναν στην Τράπεζα Αττικής ότι «δεν είναι άμοιρη ευθυνών η διοίκηση της Τράπεζας, αλλά η ευθύνη της κυβέρνησης είναι τεράστια».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης