Ενέργεια

OPEC+: Ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεων για την ζήτηση το 2022

OPEC+: Ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεων για την ζήτηση το 2022
Ο OPEC+ αναμένει ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα αυξηθεί κατά 5,95 εκατομμύρια βαρέλια το 2021

Ανοδική ήταν η αναθεώρηση της πρόβλεψης του  OPEC+ για τη ζήτηση πετρελαίου το 2022, λίγο πριν τη σύνοδο των μελών του την Τετάρτη (1/9), εν μέσω των πιέσεων των ΗΠΑ να αυξήσουν ταχύτερα την παραγωγή για να στηρίξουν την παγκόσμια οικονομία, σύμφωνα με το Reuters.

Συγκεκριμένα, δύο πηγές του OPEC+ ανέφεραν ότι οι εμπειρογνώμονες του ομίλου αναθεώρησαν την πρόβλεψη αύξησης της ζήτησης πετρελαίου για το 2022 σε 4,2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd), από την προηγούμενη πρόβλεψη των 3,28 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα.

Ο OPEC+ αναμένει ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα αυξηθεί κατά 5,95 εκατομμύρια βαρέλια το 2021 μετά από πτώση-ρεκόρ περίπου 9 εκατομμυρίων βαρελιών το 2020 λόγω της πανδημίας του COVID-19.

Για τη συνάντηση

Πηγές ανέφεραν στο Reuters ότι η συνάντηση πιθανότατα θα ανατρέψει τις υπάρχουσες πολιτικές παρά τις πιέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών για άντληση περισσότερου πετρελαίου.

Ωστόσο, η υψηλότερη πρόβλεψη ζήτησης ενισχύει την περίπτωση ταχύτερης αύξησης της παραγωγής κατά τον OPEC+ καθώς το Brent διαπραγματεύτηκε πάνω από 72 δολ/βαρέλι. Η αναθεώρηση της πρόβλεψης ζήτησης έγινε κατά τη διάρκεια της κοινής τεχνικής επιτροπής OPEC+ (JTC), η οποία παρουσίασε χθες (31/8) μια ενημερωμένη έκθεση για την κατάσταση της αγοράς πετρελαίου το 2021-2022.

Η έκθεση είχε προβλέψει αρχικά πλεόνασμα 2,5 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα το 2022, αλλά αργότερα αναθεωρήθηκε σε μικρότερο πλεόνασμα 1,6 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα λόγω της ισχυρότερης ζήτησης, ανέφεραν οι πηγές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης