Ενέργεια

Υποχωρούν οι ανάγκες του συνολικού φορτίου συστήματος - Στο 20% οι λιγνίτες

Υποχωρούν οι ανάγκες του συνολικού φορτίου συστήματος - Στο 20% οι λιγνίτες
Στις 6.679 μεγαβατώρες η παραγωγή
Σχετικά Άρθρα

Upd : Στις 8.000 μεγαβατώρες ανερχόταν η εκτίμηση για το τελικό φορτίο του συστήματος από τον ΑΔΜΗΕ στις 16:00. Αντίστοιχα η παραγωγή ήταν  στις 6.679 μεγαβατώρες.  Το μερίδιο των λιγνιτών ανέβηκε σήμερα 6/8 στο 20%, οι ΑΠΕ στο 18%, οι υδροηλεκτρικές στο 6%,φυσικό αέριο 40% και εισαγωγές - διασυνδέσεις στο 16%.
Νωρίτερα : το φορτίο του συστήματος σήμερα 6/8 θα είναι μειωμένο σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες και θα ανέλθει σε 7.228 μεγαβατώρες (MWh).
Οι λιγνίτες στο 19%, οι ΑΠΕ ανεβαίνουν στο 13% και οι εισαγωγές αναμένεται να περιορισθούν στο 11%.
Αντίστοιχα το φυσικό αερίο στο 42% και τα υδροηλεκτρικά εκτιμάται ότι θα έχουν το 15% της παραγωγής. Η ενισχύση των ανέμων που αναμένεται σήμερα εκτιμάται ότι θα αυξησουν την αιολική παραγωγή.
Κύκλοι της αγοράς εκτιμούν ότι η επίτευξη συμφωνίας για την στρατηγική εφεδρεία που θα αφορά και τον τρόπο παραμονής των λιγνικών στο ηλεκτρικό σύστημα, δηλαδή εκτός αγοράς αλλά σε ετοιμότητα για κάλυψη των αναγκών, αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία.
Παράλληλα το ηλεκτρικό σύστημα ανασυντάσεται καθώς αποφευχθηκε η μεγάλη περιπέτεια που θα οδηγούσε σε εκτεταμένες ζημιές και παρατεταμένα μπλακ αουτ.

Οι περιοχές σε όλη την Ελλάδα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα

Επτά περιοχές της Αττικής και δεκάδες ανά τη χώρα που πλήττονται από την πυρκαγιά είναι χωρίς ρεύμα αυτή την ώρα. Πρόκειται για τις περιοχές Κιούρκα, Αφίδνες, 'Αγιος Στέφανος, Ιπποκράτειος Πολιτεία, πρώην βασιλικά κτήματα, Ροδόπολη και Δροσοπηγή.
Σε πολλά σημεία της Αττικής εξάλλου σημειώνονται διακοπές από βυθίσεις τάσης που οφείλονται επίσης στην επίπτωση της πυρκαγιάς στα δίκτυα του ΑΔΜΗΕ στη Β. Αττική.
Παραμένουν τα προβλήματα στην Εύβοια, την Πελοπόννησο και την Κω όπου εφαρμόζονται εκ περιτροπής αποκοπές.
Συγκεκριμένα χωρίς ρεύμα είναι τα εξής χωριά και οικισμοί στη Β. Ευβοια (Δήμος Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας 'Αννας):
Παππαδες, Κοτσικια, παραλια Κοτσικιας, Στραφι, Αμελαντες, Κερασια, Αχλαδι, Αγ. Αννα, Παλαιοβρυση. Αγκαλη, Παραλια Αχλαδιου, Κεραμεια, Δρυμωνας, Καλαμπυδι, Δαμια, Παλαιοχωρι. Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ έχουν εγκαταστήσει γεννήτριες στους Κούρκουλους και σε αντλιοστάσιο στις Ροβιές ενώ ως το βραδυ θα εγκασταθουν και σε Δρυμώνα, Δαμια και Παλαιοχωρι καθώς το δίκτυο έχει υποστεί εκτεταμένες ζημιές και η πρόσβαση στα σημεία που συνεχίζεται η πυρκαγιά είναι αδύνατη.

Στην Πελοπόννησο διακοπές ρεύματος σημειώνονται:
Στην Ηλεία στους οικισμούς Χελιδόνι, Κρυονέρι, Νεράιδα, Πουρνάρι, Καυκανια Λασσδικα, Πευκί.
Στη Μεσσηνία Δασοχώρι, Αγία Θεοδώρα, Βράχος, 'Ανω Μέλπεια, Αγιος Αθανάσιος, Μοναστηράκι, Αγιοι Θεόδωροι.

Στη Μάνη: Σιδηρόκαστρο , Μυρσίνη, Λυγερά, Κονάκια, Πολυάραβος, Γύθειον, Λίμνη, 'Αγιος Ευστράτιος, Αιγίαι, Μαλλιαρή Συκιά, Δροσοπηγή, Καλύβια, Παγανέα, Πετροβούνιον, Καρυούπολις, Βρύσαι, Λαγκάδα, Νέα Μαραθέα, Διρόν, Κουλούκα, Μαραθέα, Νεοχώριον, 'Αγιος Βασίλειος, Βαθύ, Δίχοβα, Καμάρες, Σκουτάριον, Παρασυρός, Χωσιάριον, Αχίλλειον, Καινούργια Χώρα, Κοκκινόγεια, Κορογονιάνικα, Μαρμάρι, Πάλιρος, Πόρτο Κάγιο, Αρεόπολις, Δρυάλια, Λαγοκοίλιον, Λιμένιον, Ομαλαί, Σωτήρας, 'Αλικα, Κυπάρισσος, 'Ανω Μπουλαριοί, Βαθιά, Γιαλιά, Κάτω Μπουλαριοί, Βάθεια, Κάποι, Μιαναί, Βάχος, Σκάλα, Γερολιμήν, Οχιά, Δρύαλος, Καφιόνα, Τσόπακας, Φραγκούλιας, Κελεφά, Κοίτα, 'Αγιος Γεώργιος, Καλονιοί, Κάτω Γαρδενίτσα, Κεχριάνικα, Νόμια, Κούνος, Αγία Κυριακή, 'Αγιος Αθανάσιος, Δρυ, Ελαία, Καραβάς, Κέρια, Κηπούλα, Λαγουδιαί, Πάγκια, Σταυρίον, Τροχάλακας, Μίνα, 'Αγιος Γεώργιος, Έρημος, Καρύνια, Κουτρέλα, Λάκκος, Μπρίκιον, Πολεμίτας, Νέον Οίτυλον, Οίτυλον, Ελαιοχώριον, Καραβοστάσιον, Βελούσι, Γκλέζι, Καλός, Καμπινάρες, Μαρματσούκα, Νικάνδρειον, Ξεπαπαδιάνικα, Τριανταφυλλιά, Χαριά, Χαρούδα, Τσικκαλιά, Κοτράφιον, Κροκεαί, Ασήμιον, Κουμάνοι, Δάφνιον

Στη Φωκίδα: Καλλιθέα, Ελαία και Δαφνοχώρι

Στη Λαμία υπάρχουν καμμένοι στύλοι μέσης και χαμηλής τάσης από την πυρκαγιά στον Θεολόγο. Ακριβής εκτίμηση θα γίνει όταν θα δοθεί η άδεια στα συνεργεία να πλησιάσουν.

Στην Αττική η προσπάθεια που έγινε να προστατευθούν οι βασικές υποδομές (Κέντρο Υπερυψυλής Τάσης Αγ.Στεφάνου), από το οποίο εξαρτάται η ασφαλής ηλεκτροδότηση της πρωτεύουσας απέδωσε χθες, με αποτέλεσμα να μην χρειαστεί η εφαρμογή του προγράμματος κυλιόμενων διακοπών στην ηλεκτροδότηση προκειμένου να αποφευχθεί γενική διακοπή. Ωστόσο η σημερινή ημέρα, με τα υψηλά φορτία λόγω της ζέστης και τις συνεχιζόμενες πυρκαγιές παραμένει δύσκολη.

Αναζωπυρώσεις

Για πολύ μεγάλες αναζωπυρώσεις της πυρκαγιάς στην περιοχή των Αφιδνών και πολύ ισχυρούς δυτικούς ανέμους, αυτήν την ώρα, έκανε λόγο, στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γιασημάκης, ο οποίος βρισκόταν στο Καπανδρίτι. Όπως ανέφερε, βρίσκεται στα 30-40 μέτρα από την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, με φορά προς την Αθήνα καίγοντας δασική έκταση.
Από τις 6:00 έχουν αρχίσει να επιχειρούν και τα εναέρια μέσα τόσο στην Αττική όσο και στις άλλες μεγάλες πυρκαγιές, ενώ ξεκινούν και οι 83 Γάλλοι πυροσβέστες που έφτασαν στη χώρα μας λίγο μετά τη 1:00. Κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται βοήθεια και ακόμη δύο αεροσκάφη καναντέρ από τη Γαλλία, καθώς και βοήθεια από άλλες έξι χώρες που ανταποκρίθηκαν στο αίτημα που υπέβαλε η Ελλάδα.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης