Ενέργεια

Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ - Άνοδος για το πετρέλαιο

Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ - Άνοδος για το πετρέλαιο
Στα 75 δολάρια το βαρέλι το brent, στα73 δολ. το αργό

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν την Τετάρτη καθώς τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν για έκτη συνεχόμενη εβδομάδα και μια έκθεση του ΟΠΕΚ προέβλεψε φέτος μια ανεφοδιασμένη αγορά.
Το Brent για τον Αύγουστο, που αναμένεται να λήξει την Τετάρτη, αυξήθηκε κατά 0,6% στα 75,18 $ το βαρέλι. Το συμβόλαιο του Σεπτεμβρίου αυξήθηκε στα 75,09 $ το βαρέλι.
Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) σημείωσε άνοδο 0,49% στα 73,55 $ το βαρέλι.
Και τα δύο είναι λίγο κάτω από τα υψηλότερα επίπεδα που επιτεύχθηκαν το 2018 και πρόκειται να καταγράψουν το έβδομο μηνιαίο κέρδος τους τους τελευταίους οκτώ μήνες.
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα για έκτη συνεχόμενη εβδομάδα καθώς τα διυλιστήρια αύξησαν την παραγωγή ως απάντηση στην αύξηση της ζήτησης, ανέφερε η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ΕΙΑ.
Τα αποθέματα στο Cushing της Οκλαχόμα, το σημείο παράδοσης για το WTI, υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2020. "Με τη συνεχιζόμενη μείωση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου και την προσεχή συνάντηση του ΟΠΕΚ +, αναμένω ότι οι τιμές θα αυξηθούν καθώς η αγορά φωνάζει για περισσότερες προμήθειες", δήλωσε ο Andrew Lipow, πρόεδρος της Lipow Oil Associates. Ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου και οι σύμμαχοί του, μια συμμαχία γνωστή ως ΟΠΕΚ +, συναντιούνται την Πέμπτη. Ο όμιλος αναμένεται να συζητήσει την επέκταση της συμφωνίας του σχετικά με τη μείωση της προσφοράς πετρελαίου μετά τον Απρίλιο του 2022.

Αύξηση της ζήτησης

Μια εσωτερική έκθεση του ΟΠΕΚ που επικαλείται το Reuters ανέφερε ότι η αγορά πετρελαίου θα ήταν ελλειμματική βραχυπρόθεσμα. Οι ελπίδες για ευρεία ανάκαμψη έλαβαν ώθηση από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΠΕΚ Mohammad Barkindo, ο οποίος δήλωσε την Τρίτη ότι η ζήτηση αναμένεται να αυξηθεί κατά 6 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα το 2021, με 5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.
Η Goldman Sachs προβλέπει ότι η ζήτηση θα αυξηθεί κατά 2,2 εκατομμύρια bpd έως το τέλος του 2021, αφήνοντας ένα έλλειμμα 5 εκατομμυρίων bpd. "Η υπόθεσή μας είναι ότι θα έχουμε στην Ευρώπη, περισσότερη ζήτηση για καύσιμα αεροσκαφών που θα μας οδηγήσουν στα 80 $ το βαρέλι", δήλωσε ο Jay Hatfield, διευθυντής χαρτοφυλακίου της Infracap MLP ETF. "Αλλά ο πραγματικός κίνδυνος για την περίπτωση ταύρων είναι το Ηνωμένο Βασίλειο." Το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε περαιτέρω 26.068 περιπτώσεις COVID-19 την Τετάρτη, το υψηλότερο ημερήσιο ποσοστό από τις 29 Ιανουαρίου και ανέβασε τον μέσο όρο επτά ημερών κατά 70% από την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.


www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης