Ενέργεια

Η Shell αγοράζει το μερίδιο της BP σε πεδίο φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα

tags :
Η Shell αγοράζει το μερίδιο της BP σε πεδίο φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα

Ανέβασε το μερίδιο της στο πεδίο φυσικού αερίου Shearwater North Sea, στο 55,5%

Η Royal Dutch Shell ανακοίνωσε την Παρασκευή 25/6/2021 ότι συμφώνησε να εξαγοράσει το ποσοστό της BP 27,5% στο πεδίο φυσικού αερίου Shearwater North Sea, αυξάνοντας το μερίδιό της στο πεδίο στο 55,5%.

Η Shell, η οποία εκμεταλλεύεται τον κόμβο Shearwater, άσκησε το δικαίωμα πρώτης άρνησης του μεριδίου, αφού η BP συμφώνησε τον περασμένο μήνα την πρόθεση της να πουλήσει το μερίδιό της στην Tailwind, έναν ιδιωτικό παραγωγό πετρελαίου που υποστηρίζεται από την έμπορο commodity Mercuria.

"Αυτό είναι μέρος μιας πολυετούς στρατηγικής, ακολουθώντας ορισμένα προηγούμενα αναπτυξιακά έργα, για την ενίσχυση του ρόλου της Shearwater ως σημαντικού κόμβου φυσικού αερίου για τον ενεργειακό εφοδιασμό του Ηνωμένου Βασιλείου", δήλωσε εκπρόσωπος της Shell.
"Η κίνηση αντικατοπτρίζει τη στρατηγική της Shell να εστιάσει τις δραστηριότητές μας σε λιγότερες, υπάρχουσες θέσεις για τη δημιουργία σημαντικών αποδόσεων για τους μετόχους και τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης του νέου χαρτοφυλακίου χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα."

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης