Ενέργεια

Ξεπέρασαν τα 71 ευρώ / MWh οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας σε Γαλλία και Γερμανία

Ξεπέρασαν τα 71 ευρώ / MWh οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας σε Γαλλία και Γερμανία

Μειώθηκε η παραγωγή αιολικής ενέργειας

 

Οι ευρωπαϊκές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας ενισχύθηκαν την Πέμπτη εν μέσω πτώσης της παραγωγής αιολικής ενέργειας.
Το γερμανικό συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης αυξήθηκε κατά 15,9% στα 71,80 EUR / MWh, ενώ το γαλλικό συμβόλαιο σημείωσε άνοδο 9,6%, κλείνοντας επίσης στα 71,80EUR / MWh.

Αντίθετα, οι τιμές ενέργειας σε ετήσια βάση μειώθηκαν, πιεσμένες από την ασθενέστερη αγορά άνθρακα.
Ως εκ τούτου, το γερμανικό Cal'22 μειώθηκε κατά περισσότερο από 1,5% και έκλεισε στα 63,17 EUR / MWh, ενώ το αντίστοιχο συμβόλαιο στη Γαλλία διαμορφώθηκε στα 62,79 EUR / MWh, σημειώνοντας πτώση 1,4% καθημερινά.
Οι ευρωπαϊκές τιμές άνθρακα εξακολούθησαν να μειώνονται την Πέμπτη με το τεχνικό εύρος  να συνεχίζει να υποχωρεί από τα επίπεδα ρεκόρ του Μαΐου.
Ως αποτέλεσμα, τα EUA που αφορούν συμβόλαια λήξης για τον Δεκέμβριο του 2022 μειώθηκαν κατά 2,3% και διαμορφώθηκαν στα 50,73 EUR / τόνο.

Ο δείκτης NBP αυξήθηκε κατά 1,8% και διαμορφώθηκε στα 63,20 p/therm την Πέμπτη, ωθούμενο από κερδοσκοπικές αγορές και συντήρηση στο Forties Pipeline System
Ωστόσο, η ζήτηση αναμένεται να παραμείνει αρκετά επίπεδη τις επόμενες ημέρες καθώς οι θερμοκρασίες συνεχίζουν να αυξάνονται στη Βρετανία και την Ευρώπη.
Το NBP για το Win2021 υποχώρησε στα 54,27 p / term, ακολουθώντας τις χαμηλότερες τιμές του άνθρακα.
Οι τιμές του πετρελαίου παρέμειναν σταθερές καθώς η αργή διάδοση των εμβολιασμών και το υψηλό ποσοστό κρουσμάτων σε χώρες όπως η Βραζιλία και η Ινδία αντιστάθμισαν τις προοπτικές ζήτησης και τα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ.
Ως εκ τούτου, το Brent και το WTI διαμορφώθηκαν στα 71,31 $ και στα 68,81 $ το βαρέλι την Πέμπτη αντίστοιχα.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης