Επικαιρότητα

Foreign Policy: Η Ελλάδα «αναγεννάται» ως μία ισχυρή διπλωματική δύναμη στην Ανατολική Μεσόγειο

Foreign Policy: Η Ελλάδα «αναγεννάται» ως μία ισχυρή διπλωματική δύναμη στην Ανατολική Μεσόγειο
Με την Τουρκία στην «γωνία» η Ελλάδα κάνει διπλωματικό comeback στην Ανατολική Μεσόγειο  - Οι σχέσεις με το Ισραήλ, την Παλαιστίνη και τα κοινά συμφέροντα με την Αίγυπτο
Με διθυραμβικά σχόλια το περιοδικό Foreign Policy υμνεί την εξωτερική πολιτική της χώρας μας το τελευταίο διάστημα κάνοντας αναφορές στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της Τουρκίας, στην προσέγγιση με την Αίγυπτο αλλά στις πρωτοβουλίες για ειρήνευση στην περιοχή της Παλαιστίνης.
Το αμερικανικό περιοδικό με ειδίκευση στις διεθνείς σχέσεις καταπιάνεται με μία σειρά διπλωματικών κινήσεων της Αθήνας σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως η Ελλάδα κάνει επαναφορά στην γεωπολιτική σκακιέρα της ανατολικής Μεσογείου.
Όπως αναφέρει, ο Νίκος Δένδιας, επέστρεψε πρόσφατα από ειρηνευτική αποστολή στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη, την ώρα που ο πρωθυπουργός είχε επισκεφτεί το προηγούμενο διάστημα την βόρεια Αφρική.
Οι κινήσεις αυτές όπως αναφέρει το Foreign Policy, αποτελούν μόνο μικρές πτυχές μίας «ξέφρενης διπλωματικής χρονιάς» για την Ελλάδα.

https://www.bankingnews.gr/amyna-diplomatia/articles/563100/foreign-policy-i-ellada-anagennatai-os-mia-isxyri-diplomatiki-dynami-stin-anatoliki-mesogeio


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης