Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Το Grexit δεν είναι επιλογή - Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να μείνουμε στην Ευρωζώνη

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Το Grexit δεν είναι επιλογή - Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να μείνουμε στην Ευρωζώνη
«Η χώρα χρειάζεται εκλογές», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο.
Την θέση ότι η κυβέρνηση Τσίπρα δεν θα πρέπει να υπολογίζει στη στήριξη της ΝΔ για την ψήφιση των νέων μέτρων, διότι αυτά όπως είπε, είναι υπερβολικά και επιβλήθηκαν εξαιτίας της ανικανότητας του Έλληνα πρωθυπουργού, διατύπωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτική συνέντευξη του στο Bloomberg.
Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε, ότι η Ελλάδα χρειάζεται νέες εκλογές, διαμηνύοντας ότι η ΝΔ θα καταψηφίσει τα υπερβολικά οικονομικά μέτρα, που συμφώνησε η κυβέρνηση με τους δανειστές για το 2019 και για το 2020.
«Αυτά τα δημοσιονομικά μέτρα είναι το κόστος, που δυστυχώς πρέπει να πληρώσει η Ελλάδα εξαιτίας της ανικανότητας αυτής της κυβέρνησης.
Ο κ. Τσίπρας μας έφερε σε αυτό το χάλι.
Ισχυρίζεται ότι έχει ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Οπότε ας ψηφίσει τα μέτρα μόνος του» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.
Mε τη στάση του αυτή ο κ. Μητσοτάκης στέλνει το μήνυμα στον πρωθυπουργό, ότι αν υπάρξει ανταρσία στην κοινοβουλευτική ομάδα της κυβέρνησης κατά των νέων μέτρων, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν πρόκειται να τον στηρίξει, όπως συνέβη το 2015.
«Η Ελλάδα χρειάζεται εκλογές για να έρθει μια καλύτερη κυβέρνηση που θα αναλάβει την πραγματική κυριότητα των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων για να βγει η Ελλάδα από αυτό το χάος» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας πάντως πως δεν έχει τρόπο να εξαναγκάσει σε πρόωρες εκλογές.
«Ωστόσο, είμαι βέβαιος ότι εφόσον γίνονταν θα τις κερδίζαμε» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος παρουσίασε και τις βασικές αρχές του προγράμματος του, υπογραμμίζοντας πως η ΝΔ θα προχωρήσει σε ένα επιθετικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και θα μείνει μακριά από υποσχέσεις που δεν μπορεί να υλοποιήσει.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε, ότι «το Grexit δεν είναι επιλογή» και ότι μία κυβέρνηση της ΝΔ «θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να παραμείνει η Ελλάδα στην καρδιά της Ευρωζώνης».
Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, η κυβέρνηση του «θα δημιουργήσει μια ανταγωνιστική οικονομία με χαμηλότερους φόρους και θα επιδιώξει επενδύσεις, στέλνοντας το μήνυμα πως «η Ελλάδα είναι ανοιχτή για δουλειές».
Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως προσπαθεί να πείσει τους πιστωτές πως απαιτούνται χαμηλότεροι στόχοι στα πρωτογενή πλεονάσματα, τονίζοντας ότι «αν και ο δημόσιος τομέας εξακολουθεί να έχει λίπος, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι οι χαμηλότεροι φόροι».
«Ακόμα και εάν ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση, η Ελλάδα θα σέρνεται.
Δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη ώστε να προσελκύσει ξένες επενδύσεις, καθώς έχουμε μια κυβέρνηση που βρίσκεται σε αυτή την επικίνδυνη κατάσταση.
Πρέπει να εφαρμόσει ένα φιλελεύθερο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, στο οποίο δεν πιστεύει» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης