Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall: Στο +1,23% Nasdaq, +0,7% ο S&P - Goldman: Δεν υπάρχει φούσκα

Wall: Στο +1,23% Nasdaq, +0,7% ο S&P - Goldman: Δεν υπάρχει φούσκα

Powell: Η ανάκαμψη ισχυροποιείται αλλά είναι μακριά από την ολοκλήρωση του στόχου

 

Άνοδος στην Wall Street την Δευτέρα 22/3/2021 λόγω των μετοχών της τεχνολογίας, καθώς οι επενδυτές επιστρέφουν σε αυτές που συνδέονται με την ανάπτυξη εν μέσω πτώσης των αποδόσεων των ομολόγων.
Παράλληλα ο Powell σε αυτά που θα πει στο Κογκρέσσο αναμένεται να τονίσει ότι η ανάκαμψη μεν ισχυροποιείται αλλά υπάρχει δρόμος για να ολοκληρωθεί η ανάκαμψη, σύμφωνα με το CNBC.


Ο Dow Jones ενισχύθηκε 103 μονάδες ή 0,32% στις 32.731 μονάδες.
Ο S&P 500 αυξήθηκε 0,70% στις 3.940 μονάδες με υψηλό τις 3.955.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 1,01% στις 366,39 μονάδες.
Ο Nasdaq Composite κέρδισε 1,23% στις 13.377 μονάδες με υψηλό τις 13.455,64 καθώς η 10ετής απόδοση του Treasury  υποχώρησε στο 1,689% με χαμηλό το 1,663%

Οι μετοχές της Tesla κέρδίζαν περισσότερο από 5% και έκλεισαν στο +2,3% καθώς τα επιτόκια υποχώρησαν ενώ η Ark Invest της Cathie Wood έθεσαν έναν νέο στόχο τιμών για την μετοχή που προβλέπεται να τετραπλασιαστεί σε τέσσερα χρόνια.
Apple, Microsoft και Netflix κέρδισαν τουλάχιστον 2%. Η 10ετής απόδοση του Δημοσίου μειώθηκε κατά 5 μονάδες βάσης σε περίπου 1,68%, αφού έφτασε σε υψηλό 14 μηνών την περασμένη εβδομάδα.

Η άνοδος των επιτοκίων τις τελευταίες εβδομάδες προκάλεσε ανησυχίες σχετικά με τις αποτιμήσεις για τις μετοχές ανάπτυξης και τεχνολογίας. «Αφού η επανέναρξη ξεθωριάσει και τα επίπεδα επιτοκίων υποχωρήσουν, οι επενδυτές θα επανέλθουν σε μεγάλες μετοχές τεχνολογίας με ισχυρή ελεύθερη ταμειακή ροή, επαναλαμβανόμενα έσοδα και αυξανόμενη διείσδυση των χρηστών», δήλωσε ο Richard Saperstein της Treasury Partners, οι οποίες σημειώνεται ότι σε μεγάλο ποσοστό δεν έχουν και leverage για να επηεραστούν από την αύξηση των επιτοκίων.

Η βιομηχανία έλαβε ώθηση μετά από δημοσίευμα των New York Times ότι ο Πρόεδρος Joe Biden εξετάζει ένα πακέτο υποδομής με δαπάνες ύψους 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για την ενίσχυση της οικονομίας. Οι περισσότερες εταιρείες της Wall Street, συμπεριλαμβανομένης της Goldman Sachs, αναμένουν περίπου 2 τρισεκατομμύρια δολάρια για δαπάνες υποδομής.

Γιατί η αγορά δεν είναι φούσκα

Η Goldman Sachs με αναλυσή της αναφέρει ότι η Wall έχει στοιχεία υπερτιμήσεων, χωρίς όμως να είναι φούσκα με τα χαρακτηριστικά του παρελθόντος.
Και αυτο το καταδεικνύεται στους παρακάτω πίνακες, Exhibit 26, με τους δείκτες των FAAMG που είναι χαμηλότεροι σε σχέση με αντίστοιχους του παρελθόντος, ενώ παρουσιάζουν σαφέστερα υψηλότερο growth σε σχέση με τους υπόλοιπους κλάδους του S&P.

Στο Exhibit 10 βλέπουμε την άνοδο της κερδοφορίας του τεχνολογικού κλάδου από το 2009.

Στο Εxhibit 25 βλέπουμε τις εταιρίες με τις μεγαλύτερες κεφαλαιοποιήσεις από το 1955 και την εξέλιξη από την General Motors στην Apple.


go1.22





go2.22





go3.22




go4.22



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης