Διεθνή

Έως τα μέσα Δεκεμβρίου οι πρώτοι εμβολιασμοί στις ΗΠΑ

Έως τα μέσα Δεκεμβρίου οι πρώτοι εμβολιασμοί στις ΗΠΑ
Ρεκόρ και στις εισαγωγές στα νοσοκομεία, νοσηλεύονται περισσότεροι από 83.000 ασθενείς
Εντός του Δεκεμβρίου – πιθανότατα τη δεύτερη εβδομάδα – αναμένεται να αρχίσουν οι πρώτοι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, όπου η επιδημία εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς.
Είναι χαρακτηριστικό πως το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν περισσότερα από 142.000 νέα κρούσματα, ενώ εντός των 22 ημερών του Νοεμβρίου έχουν καταγράφει περισσότερα από 3 εκατομμύρια μολύνσεις, δηλαδή το ένα τέταρτο των 12,5 εκατομμυρίων κρουσμάτων που έχουν αναφερθεί στις ΗΠΑ από την έναρξη της επιδημίας.
Είναι χαρακτηριστικό πως τα κρούσματα έχουν αυξηθεί κατά 25% την τρέχουσα εβδομάδα σε σχέση με την προηγούμενη, όταν ο αριθμός των τεστ αυξήθηκε κατά μόλις 14,55%, ενώ ενδεικτικό της έντασης της επιδημίας είναι ότι σε 44 Πολιτείες, ο δείκτης θετικότητας είναι υψηλότερος από το 5%.
Την ίδια στιγμή, εξακολουθεί να καταγράφεται ρεκόρ στους ασθενείς με covid που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία.
Το περασμένο Σάββατο, οι νοσηλευόμενοι με covid υπολογίζονταν σε 83.227, καταγράφοντας ρεκόρ για 12η συνεχόμενη ημέρα και ενώ ολοένα και περισσότερα νοσοκομεία βρίσκονται κοντά σε επίπεδο κορεσμού.
Παράλληλα αυξάνεται και ο αριθμός των θυμάτων, καθώς το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 921 νεκροί με το σύνολο τους να «αγγίζει» τους 257.000.
Υπό αυτά τα δεδομένα ολοένα και περισσότερες Πολιτείες λαμβάνουν περιοριστικά μέτρα όσον αφορά τις συναθροίσεις και τις μετακινήσεις ενώ πλέον καθίσταται όλο και πιο συχνή η εντολή για υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού.

Εντός του Δεκεμβρίου οι εμβολιασμοί

Πάντως, οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για τον εμβολιασμό κατά του covid, κάτι που εκτιμάται ότι θα γίνει εντός του Δεκεμβρίου, μια με δύο ημέρες αφότου δοθεί η σχετική έγκριση από την αρμόδια Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ.
Σε δηλώσεις του ο Dr.Moncef Slaoui, επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος για τον εμβολιασμό, είπε πως στόχος είναι έως τον Μάιο να έχει εμβολιαστεί το 70% των Αμερικάνων έτσι ώστε να επιτευχθεί η περίφημη «ανοσία της αγέλης».
Σύμφωνα με τον Slaoui, στα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται να δοθεί η σχετική έγκριση για το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech, σηματοδοτώντας το μεγαλύτερο εμβολιαστικό πρόγραμμα στην ιστορία των ΗΠΑ και εντός 48 ωρών δόσεις του εμβολίου θα έχουν αποσταλεί στις Πολιτείες.
«Συνεπώς, περιμένω μια ή δύο ημέρες μετά την έγκριση που πιθανότατα θα δοθεί στις 11 ή στις 12 Δεκεμβρίου, να αρχίσουν οι πρώτοι εμβολιασμοί στις ΗΠΑ» υποστήριξε ο Slaoui, επισημαίνοντας πως οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν θα είναι οι γιατροί, οι νοσηλευτές και το ιατρικό προσωπικό που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή.
Εντός του Δεκεμβρίου αναμένεται να ζητήσει έγκριση και η Moderna για το εμβόλιο της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης