Αναλύσεις

Η συνάντηση για τα δημοσιονομικά θα κρίνει αν θα παραμείνουν οι θεσμοί στην Αθήνα

tags :
Η συνάντηση για τα δημοσιονομικά θα κρίνει αν θα παραμείνουν οι θεσμοί στην Αθήνα
Νέα συνάντηση δανειστών με την ελληνική κυβέρνηση σήμερα 7/3 - Προσπάθειες να βρεθεί «φόρμουλα» συνεννόησης - Στις 9/3 το EWG
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των θεσμών, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκονται τα δημοσιονομικά μεγέθη και τα αποτελέσματα της οποία θα κρίνουν αν θα παραμείνουν τελικά στην Αθήνα οι θεσμοί, εξέλιξη η οποία ανατρέπει τα δεδομένα.
Πάντως, η παραμονή των θεσμών στην Αθήνα παραμένει στον αέρα, με τις διαβουλεύσεις του οικονομικού επιτελείου και του κλιμακίου των θεσμών να συνεχίζονται.
Η Κομισιόν άνοιξε «παράθυρο» για την παραμονή των θεσμών, εξέλιξη η οποία θα κριθεί από το αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησης.
Νωρίτερα οι πληροφορίες ανέφεραν ότι οι θεσμοί θα αναχωρήσουν αμέσως μετά τη νέα συνάντηση, ωστόσο πηγές των Βρυξελλών δεν αποκλείουν παραμονή στην Αθήνα εφόσον βρεθεί μια φόρμουλα συνεννόησης.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα γίνει μια νέα προσπάθεια για συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) πριν από το Eurogroup της 20ης Μαρτίου.
Σημειώνεται ότι η συνάντηση είχε αρχικά οριστεί για τις 15:00.
Η αποστολή των θεσμών παραμένει στην Αθήνα, προκειμένου να συνεχιστεί η πρόοδος για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ανέφερε σήμερα η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Annika Breidthardt,  αρμόδια για ζητήματα Οικονομίας.
Κληθείσα να σχολιάσει δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου, σύμφωνα με τα οποία οι εκπρόσωποι των θεσμών αναμένεται να αναχωρήσουν σήμερα, τόνισε πως “παραμένουν στην Αθήνα, προκειμένου να συνεχίσουν να σημειώνουν πρόοδο προς την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης”, προσθέτοντας: “Εργαζόμαστε στενά με τους υπόλοιπους εταίρους, προκειμένου να διασφαλιστεί η συνεχής πρόοδος”.
Τέλος, επανέλαβε: “Δεν δεσμευόμαστε εκ των προτέρων για την ημερομηνία επιστροφής της αποστολής”.
Επισημαίνεται πάντως ότι σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ενδείξεις, οι εκπρόσωποι των θεσμών αναμένεται να αποχωρήσουν σήμερα το απόγευμα από την Αθήνα, χωρίς να έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις.

Αξιωματούχος: Απίθανη μια συμφωνία για την Ελλάδα έως τις 20 Μαρτίου 2017

Ουτοπικό αποδεικνύεται το σενάριο για συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών έως τις 20 Μαρτίου.
Αξιωματούχος, με καλή γνώση των διαπραγματεύσεων, φέρεται να χαρακτήρισε «απίθανη», αν και όχι ανέφικτη, την επίτευξη συμφωνίας για την ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος έως τις 20 Μαρτίου, οπότε και συνεδριάζει το Eurogroup.
Σημειώνεται πως στις 9 Μαρτίου είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση του EuroWorking Group.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης