Τελευταία Νέα
Βιομηχανία & Απανθρακοποίηση

Η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ έτοιμη για μεγάλη ανάκαμψη αν η διεθνής οικονομία γυρίσει το 2021

Η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ έτοιμη για μεγάλη ανάκαμψη αν η διεθνής οικονομία γυρίσει το 2021
Ο ισχυρός Σεπτέμβριος του 2020 για την ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ προοίμιο για ένα δυναμικό 2021
Ενισχύονται οι προοπτικές για τη ναυαρχίδα του Ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ, την ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ για το 2021 σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της δίοικησης, καθώς η αυξημένη δυναμικότης αλλά και η αναμενόμενη βελτίωση των οικονομικών δεδομένων στις διεθνείς αγορές θα ενισχύσουν την ζήτηση.
Όπως τονίζει ο οικονομικός διευθυντής της εταιρίας κ.Σπυρίδων Κοκκόλης ο Σεπτέμβριος που πέρασε ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικός και αυτό δείχνει και την προοπτική του ομίλου για την μετά COVID περίοδο.
Η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ αφού άντεξε το 2020, όπως έδειξαν και τα στοιχεία του 9μήνου μια μεγάλη διεθνή ύφεση, ατενίζει με φιλοδοξία αυξημένη το 2021.
Ιδιαίτερα ο τομέας του χαλκού που εμφάνισε και υψηλότερο EBITDA στο 9μηνο έναντι του 2019 έχει περάσει ένα δύσκολο τεστ.
Η επιτυχία αυτή στηρίχθηκε στην SOFIA MED, την μονάδα της Βουλγαρίας, που έχει χάρις τις επενδύσεις της ενισχύσει σημαντικά την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων στις διεθνείς αγορές και ειδικά στις ευρωπαϊκές που αποτελούν και τον κύριο στόχο του Ομίλου.
Αλουμίνιο: Το 2021 η μεγάλη προοπτική

Ο τομέας του αλουμινίου αντιμετώπισε την μείωση του κύκλου εργασιών στις ΗΠΑ, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η νομική διαδικάσια της υπόθεσης ντάμπιγκ.
Η επιβάρυνση του δασμού δεν ξεπερνά το 2,6% αλλά η αγορά αυτή από το 18% που κατελάμβανε επί του συνόλου του κύκλου εργασιών του τομέα αλουμινίου περιορίστηκε στο 6%.
Από την άλλη πλευρά η ολοκλήρωση των επενδύσεων του Θερμού Έλαστρου έχει αυξήσει την δυναμικότητα της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ στους 360.000 τόνους και αυτό είναι, που θα αποτελέσει το ισχυρό όπλο για την αξιοποίηση της επικείμενης ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας το 2021.
Η επένδυση αυτή εξασφαλίζει βελτίωση κόστους, ποιότητα και ποσότητα, που αν οι διεθνείς οικονομίες γυρίσουν, θα το καρπωθεί η εταιρία σε σημαντικό βαθμό.
Παράλληλα θα προχωρήσει και η επένδυση του Ψυχρού Ελάστρου το 2021, που θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τα προϊόντα του ομίλου.
Ο τομέας του αλουμινίου προσβλέπει ιδιαίτερα στην υποκατάσταση των πλαστικών με την χρήση τελικών προϊόντων συκευασίας αλουμινίου- κουτάκια- σε διάφορα μεγέθη, καθώς και σε ανελαστικούς τομείς όπως η συσκευασία τροφίμων.
Οι πολλές χρήσεις και η γκάμα των προϊόντων που ο όμιλος έχει διασφαλίσει έναντι του διεθνούς ανταγωνισμού, τον φέρνει αυτή την στιγμή σε μια αναβαθμιζόμενη πορεία μέσα στον ευρωπαϊκό χώρο.
Οι προβλέψεις για άνοδο της τιμής αλουμινίου και χαλκού το 2021 θα δημιουργήσουν ευκαρίες αξιοποίησης του discount στα σκπραπ, όπως αναφέρουν στελέχη της δίοκησης.
Είναι προφανές ότι η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ έχει προετοιμαστεί για ένα έτος σημαντικής ανάκαμψης το 2021 και όλα εξαρτώνται από τον βαθμό εξομάλυνσης των διεθνών αγορών για το εύρος του ρημπάουντ στα μεγέθη της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης