Ιστορική ενεργειακή συμφωνία για το Σίτι του Λονδίνου - Παροχή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω φωτοβολταϊκού πάρκου

Ιστορική ενεργειακή συμφωνία για το Σίτι του Λονδίνου - Παροχή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω φωτοβολταϊκού πάρκου
Η πόλη θα εξοικονομήσει 3 εκατομμύρια λίρες

Χιλιάδες ηλιακοί συλλέκτες στην ύπαιθρο του Ντόρσετ θα τροφοδοτήσουν το ιστορικό οικονομικό κέντρο της Βρετανίας στο πλαίσιο μιας νέας συμφωνίας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που υπέγραψε η City of London Corporation.

Η πόλη θα εξοικονομήσει 3 εκατομμύρια λίρες, αγοράζοντας περισσότερο από το ήμισυ του ηλεκτρικού ρεύματος από ένα φωτοβολταϊκό που αποτελείται από 95.000 νέα ηλιακά πάνελ κατά την επόμενη 15ετια.

Μάλιστα, το έργο των 49 MW το οποίο θα κατασκευαστεί από τη γαλλική εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Voltalia, αναμένεται να παράγει αρκετό πράσινο ηλεκτρικό ρεύμα, ικανό για την τροφοδότηση περίπου 15.000 νοικοκυριών ή το ήμισυ της ενέργειας που απαιτείται για τη λειτουργία των ιστορικών κτιρίων του Square Mile Guildhall, του κέντρου τεχνών Barbican και της αγοράς Smithfield .

Η καθαρή ενέργεια θα χρησιμοποιηθεί επίσης για να τροφοδοτήσει τις αγορές του Billingsgate και του New Spitalfields, οι οποίες εποπτεύονται από την City Corporation λόγω των ιστορικών δεσμών τους με το Square Mile. Ο Δήμος του Λονδίνου ελπίζει ότι η «πρωτοποριακή» συμφωνία παροχής πράσινης ενέργειας θα αποτελέσει πρότυπο για άλλα τοπικά συμβούλια σε ολόκληρη τη χώρα να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και να εξοικονομήσουν χρήματα στους ενεργειακούς λογαριασμούς τους επενδύοντας σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας χωρίς κίνδυνο.

Οι νέοι στόχοι

Πρόκειται για μια συμφωνία που είναι πρώτη στο είδος της, καθώς επιτρέπει στο συμβούλιο να ακολουθήσει μια ατζέντα καθαρής ενέργειας, αποφεύγοντας παράλληλα τις οικονομικές παγίδες που οδήγησαν στις υψηλού προφίλ αποτυχίες των εταιρειών πράσινης ενέργειας που ανήκουν στο συμβούλιο στο Μπρίστολ και στο Νότινγχαμ.

Ο Δήμος του Λονδίνου τον περασμένο μήνα έθεσε νέους κλιματικούς στόχους για να γίνει ουδέτερος ως προς τον άνθρακα έως το 2040, μια δεκαετία πριν από τον νομικά δεσμευτικό στόχο της βρετανικής κυβέρνησης να μειώσει τις εκπομπές της χώρας σε σχεδόν μηδέν έως το 2050.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης