Τελευταία Νέα

Ο «Χάρτης Πορείας» του ενεργειακού μετασχηματισμού των ΗΠΑ - Το στοίχημα των πρώτων 100 ημερών του 2021

Ο «Χάρτης Πορείας» του ενεργειακού μετασχηματισμού των ΗΠΑ - Το στοίχημα των πρώτων 100 ημερών του 2021
Στο επίκεντρο βρίσκεται πλέον ο ενεργειακός μετασχηματισμός στις ΗΠΑ

Το 2021 φέρνει μια αλλαγή της φρουράς στην Ουάσινγκτον και ένα Κογκρέσο γεμάτο από νεοεκλεγέντα μέλη. Aυτό επίσης από την σκοπιά της ενέργειας, μεταφράζεται σε εκπαίδευση σημαντικού αριθμού υπαλλήλων για τους τρόπους με τους οποίους καθαρή ενέργεια μπορεί να οδηγήσει την ανάκαμψη της οικονομίας μας μετά την πανδημία, σημειώνοντας ταυτόχρονα σημαντική πρόοδο στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Στο επίκεντρο βρίσκεται πλέον ο ενεργειακός μετασχηματισμός στις ΗΠΑ και κυκλοφόρησε ο χάρτης πορείας 100 ημερών για να αξιοποιήσει η νέα ηγεσία την καθαρή ενέργεια.

Το σχέδιο βασίζεται σε τέσσερις πυλώνες, καθένας από τους οποίους θα βοηθήσει στην παροχή πιο προσιτής, αξιόπιστης, καθαρής ισχύος σε αμερικανικές οικογένειες και επιχειρήσεις:

-Επέκταση στόχων καθαρής ενέργειας και πολιτικών άνθρακα, οι οποίες θα οδηγήσουν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην επίτευξη των στόχων για την κλιματική και οικονομική επέκταση

-Παράδοση των ΑΠΕ στους καταναλωτές με το χαμηλότερο κόστος

-Επιτάχυνση της αδειδότησης ΑΠΕ για την εξασφάλιση της ανάπτυξης, έτσι ώστε να συμβαδίζει με τους στόχους καθαρής ενέργειας

-Μείωση του κόστους της απανθρακοποίησης

Οι βασικές σημειώσεις του Χάρτη Πορείας:

«Ο μετασχηματισμός της ενέργειας δεν εξαρτάται μόνο από την αύξηση της παραγωγής από τις ανανεώσιμες, αλλά θα απαιτήσει επίσης μια ολιστική προσέγγιση για τη διασφάλιση της μετάδοσης, της αδειοδότησης, της αγοράς και άλλων σχετικών πολιτικών μεταρρυθμίσεων που υποστηρίζουν και επιτρέπουν την ανανεώσιμη ενέργεια. Θα χρειαστούν σημαντικές επενδύσεις στο δίκτυο των ΗΠΑ, επιτάχυνση των χρονοδιαγραμμάτων για παραγωγή ενέργειας και επίτευξη των εκάστοτε στόχων».

Οι πολιτικές που βασίζονται στη βάση αυτών των τεσσάρων πυλώνων θα δημιουργήσουν δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας με καλή αμοιβή, θα ενισχύσουν τις επενδύσεις στην εγχώρια μεταποίηση και θα φέρουν νέες ροές εσόδων σε αγροτικές κοινότητες σε ολόκληρη τη χώρα, δημιουργώντας ταυτόχρονα καθαρότερο αέρα και μειώνοντας τις εκπομπές άνθρακα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης