Τελευταία Νέα

«Έκρηξη» επενδυτικού ενδιαφέροντος σε έργα ΑΠΕ στην Αυστραλία - Οι βασικές αιτίες της νέας τάσης

«Έκρηξη» επενδυτικού ενδιαφέροντος σε έργα ΑΠΕ στην Αυστραλία - Οι βασικές αιτίες της νέας τάσης
Σημαντικά οφέλη που μπορούν να προβλεφθούν

Ο ενεργειακός τομέας στη νότια Αλμπέρτα φαίνεται πολύ ελπιδοφόρος σύμφωνα με ειδικούς, ειδικά με έργα ανανεώσιμης ενέργειας αξίας άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που κατασκευάζονται στην περιοχή.

Η SouthGrow Regional Initiative, ένας οργανισμός οικονομικής ανάπτυξης που εδρεύει στο Lethbridge, λέει ότι αυτή η έκρηξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ξεκίνησε πριν από περίπου τρία χρόνια, καθώς η τιμή των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού μειώθηκαν σε σημαντικό βαθμό.

«Υπήρξε ένας άνευ προηγουμένου αριθμός προτεινόμενων έργων στην επαρχία, καθώς ο Διαχειριστής Ηλεκτρικού Συστήματος Alberta (AESO) έχει λάβει αιτήσεις για περισσότερα από 90 έργα, με τα περισσότερα από αυτά να βρίσκονται στο νότο. Πλέον, όλες οι μεγάλες επενδυτικές εταιρείες και τράπεζες σε όλο τον κόσμο που χρηματοδοτούν τέτοια είδη έργων απομακρύνονται από τα παραδοσιακά έργα πετρελαίου και φυσικού αερίου και τα βλέπουν ως εστία κινδύνου» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Peter Casurella, εκτελεστικός διευθυντής της περιφερειακής πρωτοβουλίας SouthGrow.

Η αιτία της έκρηξης του επενδυτικού ενδιαφέροντος

Μέρος της κινητήριας δύναμης πίσω από αυτήν την «έκρηξη» είναι η επικείμενη παγκόσμια εντολή για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα.

Ειδικότερα, αντιλαμβάνονται ότι τα projects σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο δεν ευθυγραμμίζονται με τις δικές τους εταιρικές αξίες και επενδύουν τα χρήματά τους στις ΑΠΕ, όπου αναμένονται σημαντικές μακροπρόθεσμες αποδόσεις.

Τέλος, ένα ακόμη πλεονέκτημα υπερ των ΑΠΕ είναι το γεγονός ότι μπορούν να γίνουν προβλέψεις ως προς τα οφέλη που θα αποκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι. Η Greengate Power, είναι μια εταιρεία ανανεώσιμης ενέργειας που κατασκευάζει μία από τις μεγαλύτερες φωτοβολταϊκές μονάδες στον Καναδά με 1,5 εκατομμύρια ηλιακούς συλλέκτες, τονίζοντας ότι το έργο θα προσφέρει τόσο καθαρή ενέργεια σε πάνω από 200.000 σπίτια όσο και ευκαιρίες εργασίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης