Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Με τιμή στόχο 3,3 ευρώ η έναρξη κάλυψης της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών από την Πειραιώς Χρηματιστηριακή

Με τιμή στόχο 3,3 ευρώ  η έναρξη κάλυψης της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών από την Πειραιώς Χρηματιστηριακή
Σύσταση «Outperform» δίνει η Πειραιώς ΑΧΕΠΕΥ για τον ΑΔΜΗΕ
Η Πειραιώς Χρηματιστηριακή ξεκινάει κάλυψη της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών ΑΕ με σύσταση «Outperform» με τιμή στόχο €3,3 σε έκθεση με τίτλο «Συνδυάζοντας χαμηλή αποτίμηση με ισχυρή ανάπτυξη».

Σύμφωνα με την έκθεση αυτή, η ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών ΑΕ διαπραγματεύεται σε συνθήκες υποαξίας (discount) σε σχέση με την ρυθμιζόμενη βάση περιουσιακών στοιχείων (RAB) του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) και σε σχέση με τις ομοειδείς εταιρίες στην Ευρώπη με βάση τον δείκτη EV/RAB2020.
Κατά την άποψή της χρηματιστηριακής, μια τέτοια υποαξία δεν δικαιολογείται λαμβάνοντας υπ’ όψιν το ευνοϊκό ρυθμιστικό πλαίσιο στην Ελλάδα και το μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα του ΑΔΜΗΕ.

Η ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών ΑΕ κατέχει μερίδιο 51% στον ΑΔΜΗΕ, του οποίου η ανάπτυξη θα εξαρτηθεί από την ενίσχυση της υποδομής μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, απαραίτητη για την επιτάχυνση των επενδύσεων ΑΠΕ.
Το δεκαετές επενδυτικό πρόγραμμα του ΑΔΜΗΕ περιλαμβάνει επενδύσεις αξίας €5 δισ. σε έργα ενίσχυσης και ανάπτυξης των υποδομών μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας μέσω της διασύνδεσης μεταξύ των νησιών και της ηπειρωτικής χώρας, γεγονός που θα οδηγήσει στη μεγάλη επέκταση του RAB για την περίοδο 2020-2030.
Η Πειραιώς Χρηματιστηριακή προβλέπει μέσο ρυθμό αύξησης του EBITDA στo 10% για την περίοδο 2020-2024 για την ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών ΑΕ, υποστηριζόμενη από την αύξηση του RAB του ΑΔΜΗΕ.

Ο ΑΔΜΗΕ λειτουργεί σε ένα ρυθμιζόμενο μονοπωλιακό περιβάλλον μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας υψηλής τάσης στην Ελλάδα.
Τα έσοδα της εταιρίας είναι ρυθμιζόμενα και δεν αναμένεται να επηρεαστούν μακροπρόθεσμα από την προσωρινή μικρή μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας που προήλθε από την πανδημία COVID-19.
Ο ΑΔΜΗΕ προσφέρει επίσης ένα υψηλό βαθμό ορατότητας όσον αφορά τα μελλοντικά κέρδη και μερίσματά του, βασιζόμενος στο υφιστάμενο ρυθμιστικό πλαίσιο και διανέμει ως μέρισμα τουλάχιστον το 50% των κερδών του.
Η ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών ΑΕ διανέμει στους μετόχους της το 95% του μερίσματος που λαμβάνει από τον ΑΔΜΗΕ, διαμορφώνοντας μια εκτιμηθείσα μερισματική απόδοση στα 4,5% για την περίοδο 2020-2024.»


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης