Ηλεκτρισμός

Άνω των 10 δισ. δολ. οι επενδύσεις της Ford στην ηλεκτροκίνηση ως το 2022

Άνω των 10 δισ. δολ. οι επενδύσεις της Ford στην ηλεκτροκίνηση ως το 2022
Το ηλεκτρικό φορτηγό της FORD θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2021,

Η Ford Motor σχεδιάζει να επενδύσει 100 εκατομμύρια δολάρια σε ένα εργοστάσιο στο Μισσούρι για την παραγωγή μιας ηλεκτρικής έκδοσης του Transit van της, αναμεταδίδει το CNBC.

Η επένδυση αποτελεί μέρος των δαπανών της Ford άνω των 11,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για ηλεκτρικά οχήματα έως το 2022, συμπεριλαμβανομένων 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που προορίζονται για πολλά νέα ηλεκτρικά οχήματα όπως το Transit van και μια έκδοση EV του F-150 pickup.

«Παίρνουμε τα πιο εμβληματικά οχήματά μας και χρησιμοποιούμε πλήρως ηλεκτρική τεχνολογία για να προσφέρουμε ακόμη περισσότερες επιδόσεις, παραγωγικότητα και ικανότητα για τους πελάτες», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Kumar Galhotra, πρόεδρος της Ford.

Tο ηλεκτρικό φορτηγό

Το ηλεκτρικό φορτηγό θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2021, ακολουθούμενο από το ηλεκτρικό μοντέλο F-150 έως τα μέσα του 2022. Ένα νέο ηλεκτρικό crossover που ονομάζεται Ford Mustang Mach-E αναμένεται να κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα.

Το Transit EV θα παραχθεί στο εργοστάσιο συναρμολόγησης της Ford στο Κάνσας, δημιουργώντας παράλληλα 150 θέσεις εργασίας. Επίσης, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει την παραγωγή του ηλεκτρικού F-150 κατά 50%, αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει συγκεκριμένες ανακοινώσεις παραγωγής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης