Επιχειρήσεις

Η ExxonMobil θα επενδύσει 20 δισ. δολάρια σε 11 κοιτάσματα στις ΗΠΑ την επόμενη δεκαετία

Η ExxonMobil θα επενδύσει 20 δισ. δολάρια σε 11 κοιτάσματα στις ΗΠΑ την επόμενη δεκαετία
Ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ανακοίνωσε επενδύσεις δεκαετίας σε 11 κοιτάσματα που θα δημιουργήσουν 45.000 νέες θέσεις εργασίας.
Ο αμερικανικός ενεργειακός κολοσσός ExxonMobil θα επενδύσει 20 δισ. δολάρια στις Αμερικανικές ακτές του Κόλπου του Μεξικού, το Τέξας και τη Λουιζιάνα μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, δημιουργώντας 45.000 νέες θέσεις εργασίας, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Darren Woods.
«Είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε τις νέες και άφθονες εγχώριες ενεργειακές πηγές για την παροχή προϊόντων σε ανταγωνιστικές τιμές, είπε ο Woods και πρόσθεσε, ότι στα σχέδια της εταιρείας περιλαμβάνεται η παροχή προϊόντων πετρελαίου, φυσικού αερίου και πετροχημικών σε υπερπόντιες αγορές.
Η ExxonMobil απέκτησε τον περασμένο Ιανουάριο περίπου 275.000 στρέμματα στην πλούσια σε πετρέλαιο λεκάνη Πέρμια του Τέξας έναντι 6,6 δισ. δολαρίων.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, από τους αποδεδειγμένους πόρους των 6 δισ. βαρελιών ισοδύναμου πετρελαίου της λεκάνης Πέρμια, η εταιρεία θα προσθέσει στο χαρτοφυλάκιο της 3,4 δισ. βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου.
Μόλις την περασμένη Τετάρτη ο Woods ανακοίνωσε, ότι η ExxonMobil θα δαπανήσει 22 δισ. ευρώ το 2017 στους τομείς της έρευνας και εξόρυξης, ποσό μεγαλύτερο κατά 16% σε σύγκριση με το 2016.
Το 25% αυτού του ποσού θα δαπανηθεί για την εξερεύνηση και εξόρυξη μη συμβατικών πόρων, όπως είναι αυτοί στη λεκάνη Πέρμια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης