Αναλύσεις

To αλουμίνιο επανήλθε στα 1900 δολάρια/τόνο δίνοντας διαβατήριο ενισχυμένης κερδοφορίας στην Μυτιληναίος στα επόμενα τρίμηνα

To αλουμίνιο επανήλθε στα 1900 δολάρια/τόνο δίνοντας διαβατήριο ενισχυμένης κερδοφορίας στην Μυτιληναίος στα επόμενα τρίμηνα
Τα κυριότερα σημεία που επεσήμαναν οι αναλυτές μετά τα αποτελέσματα 9μηνου του 2020 για την Μυτιληναίος
Η άνοδος του αλουμινίου στα επίπεδα των 1900 δολ /τόνο επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις και προβλέψεις επενδυτικών οίκων που τους τελευταίους μήνες εμφανίζονται bull για το μέταλλο, η τιμή του οποίου έχει σημειώσει σημαντική ανάκαμψη από τα χαμηλά επίπεδα της κρίσης του κορωνοϊού.
Η τεχνική αντίσταση στην περιοχή των 1870 δολ έσπασε και φαίνεται ότι η τιμή του μετάλλου θα δοκιμάσει και πάλι τα 2.000 δολάρια.
Αυτό ευνοεί άμεσα την πορεία της κερδοφορίας της Μυτιληναίος, η οποία λόγω τους μεγέθους της αλλά και της επιτυχούς στρατηγικής απέναντι στην κρίση του COVID-19 έχει εξελιχθεί σε σηματωρό της ελληνικής αγοράς.


Outperform και bull μεταξύ των συμπερασμάτων από τους αναλυτές για τα αποτελέσματα 9μήνου

Σύσσωμοι οι αναλυτές εξάλλου έχουν πλειοδοτήσει μετά την δημοσίευση των αποτελεσμάτων του 9μήνου με την ένδειξη outperform και buy.
H Piraeus δίνει ένδειξη outperform και αναφέρει ότι τα αποτελέσματα του 9μήνου ξεπέρασαν τις προβλέψεις διατηρώντας την τιμή - στόχο των 14 ευρώ.
Η Pantelakis στην ίδια κατεύθυνση υπογραμμίζει μεταξύ άλλων την σημασία του νέου κλάδου RSD και την ήδη επιτευχθείσα ανάκαμψη του κλαδου της μεταλλουργίας από το γ τρίμηνο.
Η NBG συστήνει επίσης outperform και αναφέρεται στην ανάπτυξη και συμβολή του ενεργειακού κλάδου ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου.
Η Wood μιλά για bullish εικόνα της μετοχής που δικαιολογείται από τα αποτελέσματα του 9μήνου και αναμένει ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση τσο τελευταίο τρίμηνο.
Η BETA τονίζει τις εκτιμήσεις του προέδρου για τις προϋποθέσεις επίτευξης αποτελεσμάτων αντίστοιχων με την προ της πανδημίας περίοδο και μεταξύ άλλων στέκεται στην αγορά 90.000 μετοχών που προέβη η εταιρία με μέση τιμή 9,44 ευρώ την Τρίτη 3 Νοεμβρίου έχοντας πλέον το 2,89% των μετοχών της.
Η Eurobank σχολιάζει ότι τα αποτελέσματα του 9μήνου δημιουργούν τις προϋποθέσεις για αναβάθμιση των προβλέψεων κερδοφορίας EBITDA το 2021.
Η AXIA σημειώνει ότι τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν τις προβλέψεις και τονίζει την κερδοφορία του ενεργειακού τμήματος.
Η Optima στέκεται στην αύξηση του EBITDA αλλά και του περιθωρίου EBITDA στο γ τρίμηνο του 2020 έναντι αυτού του 2019.
Συγκροτημένη και η ανάλυση και της Euroxx αποτυπώνει την μεγάλη ανθεκτικότητα των αποτελεσμάτων του 9μήνου.


Oι νέοι άμεσοι καταλύτες

Στην κατεύθυνση αυτή η Μυτιληναίος πέτυχε καθώς ολοκληρώνεται η χρονιά του COVID να εμφανίσει μια συγκροτημένη εικόνα πορείας που άντεξε και βλέπει με ισχυρές προοπτικές το 2021, εμπλουτίζοντας παράλληλα με νέους κλαδους, όπως το RSD και το SES.
Κομβικό σημείο όμως για τα επόμενα τρίμηνα θα είναι η πορεία της Αλουμίνιον που με καλύτερες τιμές του μετάλλου μπορεί να ενισχύσει σημαντικά τα κέρδη το 2021 ανάλογα και με την ισοτιμία του δολαρίου.
Αν η ανάκαμψη της Κίνας που ανάλογα τραβά και την ζήτηση στον χαλκό ανοίξει μια νέα 5ετία ανάπτυξης για την μεγάλη αυτή οικονομία τότε η αγορά του αλουμινίου θα ισορροπήσει σε επίπεδα που θα ευνοήσουν ιδιαίτερα την Μυτιληναίος.
Όμως η χρήση του μετάλλου σε πολλές νέες βιομηχανικές δράσεις θα ενισχυθεί και από μια ανάκαμψη στην ευρωπαϊκή αγορά.
Από τους υπόλοιπους κλάδους η σημαντική προοπτική ανήκει στον RSD που θα έχει να κάνει με την ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών πάρκων.
Οι μετοχές του κλάδου αυτού εξάλλου είναι εκείνες που οδηγούν τις κινήσεις του BLUE WAVE στην Wall Street.

www.worldenergynews.gr





Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης