Πετρέλαιο

Άνοδος πάνω από 3% για το πετρέλαιο - Η αβεβαιότητα των εκλογών επισκιάζει την αγορά

Άνοδος πάνω από 3% για το πετρέλαιο - Η αβεβαιότητα των εκλογών επισκιάζει την αγορά
Μειώθηκαν τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ
Το πετρέλαιο αυξήθηκε πάνω από 3% την Τετάρτη 4/11/2020 αφού τα στοιχεία του κλάδου έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού στις Ηνωμένες Πολιτείες μειώθηκαν απότομα, αλλά το εμπόριο ήταν ασταθές καθώς το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ παρέμεινε ασαφές.

Το West Texas Intermediate σημείωσε άνοδο 3,13%, στα 38,84 $ το βαρέλι. Το Brent σημείωσε άνοδο 3,15%, στα 40,96 $.
Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν περισσότερο από 10% την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι παγκόσμιες περιπτώσεις κορωνοϊού αυξήθηκαν και περισσότεροι περιορισμοί στην κίνηση έπληξαν τις προοπτικές ζήτησης.
Το πετρέλαιο των ΗΠΑ έχει αντισταθμίσει σχεδόν αυτές τις απώλειες σε κέρδη τριών ημερών αυτήν την εβδομάδα πριν από τις εκλογές.

«Άτομα με ενεργές θέσεις στην αγορά διαπραγματεύονται πολύ ευμετάβλητα, επειδή το (εκλογικό) σκηνικό είναι λίγο αβέβαιο», δήλωσε ο Virendra Chauhan, αναλυτής πετρελαίου στην Energy Aspects στη Σιγκαπούρη.
Οι τιμές τις επόμενες ώρες και μέρες "θα είναι περισσότερο χρηματοοικονομικές και όχι θεμελιώδεις".

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν απότομα την περασμένη εβδομάδα, ενώ τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν, σύμφωνα με στοιχεία του American Petroleum Institute, την Τρίτη.
Τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 8 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα σε περίπου 487 εκατομμύρια βαρέλια.

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις προσδοκίες των αναλυτών για αύξηση 890.000 βαρελιών.
Περισσότερα lockdowns θα μπορούσαν να θέσουν ανώτατο όριο στα κέρδη των τιμών του πετρελαίου, καθώς η Ιταλία, η Νορβηγία και η Ουγγαρία ενίσχυσαν τους περιορισμούς Covid-19, μετά το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και άλλες χώρες.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης