Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Επίσημη αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα

Επίσημη αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα
Οι ΗΠΑ εναι η πρώτη χώρα που αποχωρεί από τη συμφωνία που υπεγράφη το 2015

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποχώρησαν επισήμως από τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα μια ημέρα μετά τις προεδρικές εκλογές, καθώς συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που ο Τραμπ ενημέρωσε τον ΟΗΕ για την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τη συμφωνία αυτή.

Οι ΗΠΑ εναι η πρώτη χώρα που αποχωρεί από τη συμφωνία που υπεγράφη το 2015.«Η αποχώρηση των ΗΠΑ θα αφήσει ένα κενό στις παγκόσμιες προσπάθειες για την επίτευξη των στόχων και των φιλοδοξιών της Συμφωνίας των Παρισίων», δήλωσε η Patricia Espinosa μια εκ των πρωτεργατών της Συμφωνίας του Παρισιού.

Ωστόσο το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών θα κρίνει για πόσο καιρό θα είναι εκτός .Ο Τζο Μπάιντεν έχει δεσμευθεί να επαναφέρει τις ΗΠΑ στη Συμφωνία του Παρισιού, εφόσον εκλεγεί. Παρά τις προσπάθειες του Ντόναλντ Τραμπ για αναβίωση της βιομηχανίας, περισσότερα εργοστάσια άνθρακα έκλεισαν υπό την προεδρία του από ό, τι κατά τη δεύτερη θητεία του προκατόχου του Μπαράκ Ομπάμα.Σύμφωνα με την αγορά, η παραγωγή και η κατανάλωση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έσπασαν ρεκόρ στη χώρα το 2019.

Αν και ο Ντοναλντ τραμπ έχει επανειλημμένα αμφισβητήσει τα επιστημονικά δεδομένα για την κλιματική αλλαγή οι Δανοί ερευνητές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.Ο θαλάσσιος πάγος στην Αρκτική ήταν στο χαμηλότερο επίπεδο όλων των εποχών για τον Οκτώβριο, καθώς τα ασυνήθιστα ζεστά νερά επιβράδυναν την ανάκτησή του.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης