Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

Νωρίτερα από το αναμενόμενο οι παραδόσεις του νέου Tesla Model Y - Τα νέα για την μπαταρία

Νωρίτερα από το αναμενόμενο οι παραδόσεις του νέου Tesla Model Y - Τα νέα για την μπαταρία
Το Berlin Gigfactory θα αποτελέσει επίσης την πρώτη γραμμή παραγωγής μπαταριών Tesla, σημείωσε ο Musk

Νωρίτερα από το αναμενόμενο θα λάβουν τα οχήματά τους, Tesla Model Y οι Ευρωπαίοι πελάτες, σύμφωνα με την Teslarati. Ειδικότερα, όπως αναμεταδίδει το Oilprice, τα εν λόγω οχήματα κατασκευάζονται στο Gigafactory της Tesla στο Βερολίνο.

Μάλιστα, η εταιρεία κατασκευάζει επί του παρόντος το Gigafactory στο Βερολίνο της Γερμανίας, όπου θα κατασκευάσει το Model 3 και το Model Y, με τις παραδόσεις που αναμένεται να ξεκινήσουν κάποια στιγμή το επόμενο έτος. Η Tesla είχε προηγουμένως πει ότι η παραγωγή Model Y στο Βερολίνο θα ξεκινήσει το β’ τρίμηνο του 2021.

«Σήμερα το πρωί, έλαβα ένα τηλεφώνημα από την Tesla στην Ολλανδία με μερικές ερωτήσεις σχετικά με την παραγγελία μου. Σε αυτήν τη συνομιλία, ο υπάλληλος της Tesla μου είπε ότι αναμένουν να παραδώσουν το μοντέλο κατασκευής μου στο Βερολίνο το α’ ή το β’ τρίμηνο του επόμενου έτους» τόνισε πελάτης που έχει κάνει παραγγελία το νέο μοντέλο της εταιρείας.

Στην ανακοίνωση των κερδών της Tesla το γ΄τρίμηνο, είχε επισημανθεί ότι: «Η κατασκευή του Gigafactory στο Βερολίνο συνεχίζει να προχωρά με ταχείς ρυθμούς. Τα κτίρια είναι υπό κατασκευή και η μεταφορά εξοπλισμού θα ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες. Ταυτόχρονα, η ομάδα της Giga Berlin συνεχίζει να μεγαλώνει. Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει το 2021».

Για το Model Y: «Αυτή τη στιγμή στα Gigafactory Shanghai, Gigafactory Berlin και Gigafactory Texas, και παραμένουμε σε καλό δρόμο για να ξεκινήσουμε τις παραδόσεις από κάθε μέρος και περιοχή το 2021».

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι το Berlin Gigfactory θα αποτελέσει επίσης την πρώτη γραμμή παραγωγής μπαταριών Tesla, σημείωσε ο Musk.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Musk δήλωσε στο Twitter ότι το Gigafactory του Βερολίνου θα χρησιμοποιήσει μια νέα πιο αποδοτική μπαταρία και, «Πολλή νέα τεχνολογία θα συμβεί στο Βερολίνο, πράγμα που σημαίνει σημαντικό κίνδυνο παραγωγής».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης